Η ιστορία της Λολίτας στο σανίδι χωρίς περικοπές

Η πιο διάσημη παράνομη ερωτική ιστορία του κόσμου, σε μια ολοκαίνουρια εκδοχή δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια του σύγχρονου θεάτρου. Ο λόγος για το "Lolita Reversed" του Χρήστου Καρασαββίδη που μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ σε μια ολοκαίνουρια εκδοχή χωρίς περικοπές.

Η προσωποποίηση του απαγορευμένου καρπού κρύβεται στη σοκαριστική ιστορία που λογοκρίθηκε και λατρεύτηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, την "Λολίτα" του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Εμπνευσμένο από το ομώνυμο αιρετικό μυθιστόρημα, το "Lolita Reversed" ξαναγράφει από την αρχή τη θυελλώδη ερωτική ιστορία ανάμεσα στον πατριό και το ανήλικο νυμφίδιο, εξερευνώντας τα όρια της παιδικής σεξουαλικότητας και της εκμετάλλευσης ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ιδίως, όταν αυτοί οι ρόλοι είναι δυσδιάκριτοι. 

Στο έργο, ένας μεσήλικας σκηνοθέτης νοικιάζει δωμάτιο στο σπίτι μιας όμορφης χήρας, έλκεται παθολογικά όμως από τη δεκατριάχρονη κόρη της με την οποία και δημιουργεί δεσμό με ολέθρια αποτελέσματα. Καθώς ακολουθούμε τη βίαιη διαδρομή ενηλικίωσης της Λολίτας, η ιστορία μπλέκεται με τις μελλοντικές προβολές των χαρακτήρων καθώς και με την ιστορία μιας άλλης κοπέλας από το παρελθόν του ίδιου του Ναμπόκοφ. Η πλέον απαγορευμένη ιστορία παθιασμένου έρωτα, αλλιώς...

Συντελεστές: Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης. Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταμπούλου. Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα. Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κούδα. Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Giovanni Greco. Video artist: Μαίρη Θηβαίου. Παραγωγή: Λυκόφως. 
Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Μάρω Παπαδοπούλου, Τζωρτζίνα Λιώση, Δώρα Παρδάλη, Νικόλας Ανδρουλάκης, Κρίστελ Καπερώνη. 

Info: Θέατρο Επί Κολωνώ/ Κεντρική Σκηνή. Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα. Στάση Μεταξουργείο. Παραστάσεις: Από Σάββατο 14 Οκτωβρίου έως Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.  Παραστάσεις: Μέχρι 29 Οκτωβρίου, Τετάρτη & Σάββατο 9:00 μ.μ., Κυριακή 8:00 μ.μ. Από 1η Νοεμβρίου, Τετάρτη 9:00 μ.μ., Σάββατο 6:15 μ.μ. & Κυριακή 9:15 μ.μ. Διάρκεια παράστασης: 100' (χωρίς διάλειμμα).

Πηγή: tospirto.net