Η Ταράτσα του Φοίβου - Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι του Δεληβοριά τον Σεπτέμβριο

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου και τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, η "Ταράτσα του Φοίβου" ολοκληρώνει τον κύκλο της τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο στέκι με την πιο τεχνικολόρ θέα στο Γκάζι, το οποίο ο Φοίβος Δεληβοριάς μεταμορφώνει σ' ένα παιδικό του όνειρο.

Ένα "αναψυκτήριο" στη μέση της Αθήνας, ένα μουσικοθεατρικό θέαμα ποικιλιών, μια "Μάντρα" του Αττίκ προσαρμοσμένη όμως το 2017, σε μια πόλη σκληρή, "πεσμένη" και με βαθιά επιθυμία να μαζευτεί κάπου ένα βράδυ και να ξαναβρεί το νήμα από εκεί που κόπηκε. 

Παρέα με έναν μόνιμο θίασο - από μάγους, μπουρλέσκ χορεύτριες, τραγουδίστριες, κορίτσια με κιθαρόνια - και τέσσερις σπουδαίους μουσικούς. 

Το project του Φοίβου έχει ως εξής: εκλεκτός συνοδοιπόρος του ο Σπύρος Γραμμένος. Η συνέχεια περιλαμβάνει όμως καλεσμένους από τον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και του stand up comedy, που αλλάζουν κάθε εβδομάδα και κάνουν κάτι διαφορετικό απ' όσα συνηθίζουν. 

Με κείμενα των Δεληβοριά - Γραμμένου - Κώστα Μανιάτη, με τη σκηνοθεσία του Άγγελου Τριανταφύλλου και τη σκηνική διαμόρφωση του χώρου από την Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. 

Ο σχεδιασμός όμως του Φοίβου Δεληβοριά δεν σταματά εδώ. Συμμετέχουν επίσης οι Δημήτρης Τσάκας, Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου και Yoel Soto στην υπερυψωμένη ορχήστρα ενώ πραγματοποιούνται εβδομαδιαίoι αγώνες νέων δημιουργών με καινούργια τραγούδια (Ζαρντινιέρα Academy) που συντονίζει η PROSPERO.

Η "Ταράτσα" που έγινε το στέκι του καλοκαιριού για όλες τις ηλικίες - και κυρίως για τους πρώιμα ώριμους και τους αιώνια νέους - και για όλα τα φετίχ, συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και ώρα 21.00. 

Καλεσμένοι του Φοίβου τον Σεπτέμβριο

6, 7 Σεπτεμβρίου
Μάρθα Φριντζήλα - Μαρίνα Σάττι και Φωνές

13, 14 Σεπτεμβρίου
Ιmam Baildi - Δε Variéte

20, 21 Σεπτεμβρίου
Πάνος Μουζουράκης - Ζήσης Ρούμπος

27, 28 Σεπτεμβρίου
Διονύσης Σαββόπουλος - Χρήστος Λούλης
Μαζί τους οι stand up κωμικοί:
Θωμάς Ζάμπρας, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Γιώργος Χατζηπαύλου.

Πρώτοι Αγώνες Τραγουδιού "Ταράτσας"

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η PROSPERO διοργανώνουν τους πρώτους αγώνες τραγουδιού "Ταράτσας". Έπειτα από συνολικά 304 συμμετοχές και πάνω από 500 τραγούδια, οι 50 που διάλεξε η προκριματική επιτροπή των ραδιοφωνικών παραγωγών από toradiofono.gr παρουσίασαν τα τραγούδια τους μπροστά στην κριτική επιτροπή που αποτελούσαν οι:

1. Μαρία Βουμβάκη
2. Δήμητρα Γαλάνη
3. Φοίβος Δεληβοριάς
4. Γεράσιμος Ευαγγελάτος
5. Άγγελος Παπαδημητρίου
6. Άγγελος Τριανταφύλλου
7. Κατερίνα Σταματάκη (PROSPERO)

Τα 24 καλύτερα τραγούδια ή συνθέσεις και σε κάθε διήμερο της "Ταράτσας" θα διαγωνίζονται από δύο δημιουργοί. 

Οι 12 νικητές θα κλείσουν τη σεζόν της "Ταράτσας" με έναν μεγάλο αγώνα σε μια μουσική γιορτή με πολλές εκπλήξεις.

Πηγή: tovima.gr (Σκίντσας Γιώργος)