Έρχεται το 4ο Taratsa International Film Festival

O τέταρτος στη σειρά Αύγουστος όπου οι ταράτσες της Θεσσαλονίκης γεμίζουν εικόνες και σινεφίλ, έφτασε. Πιστό στο ραντεβού του και το όραμα του, το φετινό "Taratsa International Film Festival" έρχεται ανανεωμένο και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως και 27 Αυγούστου 2017.

Με άξονα το ιστορικό κέντρο της πόλης και 6 από τις πλέον ιδανικές ταράτσες του, θα προσφέρει και φέτος 5 βραδιές κινηματογραφικής πανδαισίας. 

Οι 70 ταινίες από 27 χώρες του Διεθνούς Διαγωνιστικού -για πρώτη φορά µε ελληνικούς υπότιτλους στο σύνολό τους- αλλά και οι επιλογές των Παράλληλων Προβολών συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα για όλους εσάς. 


Το πρόγραμμα του 4ου Taratsa International Film Festival χωρίζεται σε Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και Τμήμα Παράλληλων Προβολών.

Το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο, οι καλύτερες από τις οποίες βραβεύονται και προωθούνται. 

Οι 70 ταινίες του φετινού προγράμματος διεκδικούν τα εξής βραβεία: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Βραβείο Κοινού.


Το Τμήμα Παράλληλων Προβολών αποτελεί ένα διευρυμένο και πολυεπίπεδο τμήμα προβολών, ανοιχτών προς το κινηματογραφόφιλο κοινό, σε συνεργασία με φορείς, κινηματογραφικούς θεσμούς, οπτικοακουστικούς οργανισμούς και δημιουργούς παγκόσμιας εμβέλειας.

Το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης σε συνεργασία με το "Taratsa IFF" επιλέγει μάλιστα μια σειρά από σύγχρονες βραβευμένες ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους, δίνοντας ένα μοναδικό χρώμα στο πρόγραμμα των Παράλληλων Προβολών με τίτλο το "Greek new wave part 2". 

 Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η θεματική "Αφιέρωμα–Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους", "A World Of Docs" με την παραγωγή και οργάνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνουν προβολές επιλεγμένων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.


Η κριτική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης απαρτίζεται από τα εξής μέλη: Παναγιώτης Ιωσιφέλης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Γιάννης Μανάκος, Σάκης Τσιτομενέας, Ιωάννης Κολαξίζης.

Ακολουθεί η κατηγορία "Messages to Hollywood from a famous American Director" με αφιερωματικές προβολές ταινιών του Αμερικάνου τολμηρού δημιουργού που με το έργο του ήρθε αντιμέτωπος με την βιομηχανία του Hollywood. Με την υποστήριξη του Αμερικάνικου Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Ένα "Μικρό Αφιέρωμα" του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αποτελεί μια συγκομιδή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους φοιτητών και αποφοίτων, που παρουσιάζονται με την συνεργασία καθηγητών του Τμήματος Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.


Ακόμα ένα αφιέρωμα εντάσσεται στο πρόγραμμα με τίτλο "Best Films of Animasyros". Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ και η Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros γιορτάζει τα δέκα του χρόνια. Οι ταινίες που προβάλλονται στο πλαίσιο του αφιερώματος είναι μια επιλογή των καλύτερων ταινιών της προηγούμενης διοργάνωσης και απευθύνονται σε ενήλικες.

Ο παλμός του 3ου "Taratsa IFF" θα χτυπήσει και πέρα από τις προβολές. Την Τρίτη 22 Αυγούστου ξεκινάει το "Pre–Opening Event" στο "Uberdooze", με τίτλο "LittleSomething Greek". Μία εκδήλωση με ανοιχτή προβολή και άξονα τον ελληνικό κλασικό κινηματογράφο. Μια βραδιά έκπληξη με οικοδεσπότη τον Χρήστο Σιμαρδάνη.

Τις μουσικές αναλαμβάνει η ραδιοφωνική παραγωγός, "music curator" και δημοσιογράφος "Kafka" (Κατερίνα Καφεντζή) -ο ορισμός του "no–playlist"-, όπου εξελίσσοντας το προσωπικό της "project Kafka Takes Notes", θα βρεθεί για ένα "dj set" στη Θεσσαλονίκη, ένα χρόνο ακριβώς μετά την τελευταία φορά.


Για άλλη μια φορά παίρνουν σειρά οι εθελοντές του "Taratsa IFF", με το δικό τους πάρτι την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να κάνουν και την φετινή διοργάνωση μια μοναδική εμπειρία με τη δύναμη και ενέργειά τους, σας υποδέχονται στο "Urania Bar", παρέα με μουσικές από τον Σάκη Τσιτομενέα, ραδιοφωνικό παραγωγό του "En Lefko 87.7" και ένα από τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής.

Αμέσως μετά την Τελετή Λήξης στη Λέσχη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 27 Αυγούστου, η φετινή διοργάνωση θα κλείσει με ιδανικό τρόπο, έχοντας ως σκηνικό τη "ΣTOASoul Bar", στην περιοχή Βαλαωρίτου και "soundtrack" από την ομάδα του Beater.gr. 

Θα λειτουργήσουν και φέτος τα "stand" όπου θα μπορείτε να βρείτε τόσο το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, όσο και τον ολοκαίνουργιο δροσιστικό μηλίτη "Μηλοκλέφτη"!

Πληροφορίες Εισιτηρίων: 
Για τις προβολές του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος: Γενική Είσοδος: 5€ & Φοιτητικό/Ανέργων: 3€
Με το απόκομμα του εισιτηρίου μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν ένα δροσιστικό μηλίτη Μηλοκλέφτη από το bar της προβολής δωρεάν.

*Η αγορά του εισιτηρίου μπορεί να γίνει μόνο την ημέρα της προβολής και μόνο από το χώρο της προβολής. Όλοι οι χώροι προβολής ανοίγουν στις 20:30. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης θέσεων, από τις 21/08 έως τις 27/08, κάθε μέρα μέχρι τις 19:00. Η κράτηση ισχύει μέχρι και 5 λεπτά πριν την έναρξης της προβολής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κανονισμό των εισιτηρίων θα βρείτε σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.taratsaiff.com.

Η είσοδος στις προβολές του Τμήματος Παράλληλων Προβολών είναι ελεύθερη.

Δείτε την εκδήλωση και στο Facebook: https://www.facebook.com/events/617522598407966
Βρείτε το Taratsa International Film Festival στο Facebook: www.facebook.com/taratsaiff
και στο Instagram: https://www.instagram.com/taratsaiff

Πηγή: popaganda.gr