Νέα εποχή για την ιταλική Vogue: Eκδίδεται σε μεγαλύτερο σχήμα

Η ιταλική Vogue εισέρχεται σε μια νέα εποχή με ανανεωμένο το τεύχος του Ιουλίου. Η νέα ομάδα του περιοδικού με επικεφαλής τον διευθυντή σύνταξης Εμανουέλε Φαρνέτι προχώρησε σε αλλαγές του ιταλικού τίτλου μόδας, με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, το οποίο τώρα εκδίδεται σε νέο μεγαλύτερο σχήμα με βαρύτερο και πιο γυαλιστερό χαρτί.

Ο Φαρνέτι, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής του περιοδικού του ομίλου Condé Nast τον περασμένο Ιανουάριο, διαδεχόμενος την αείμνηστη Φράνκα Σοτσάνι και ο διευθυντής δημιουργικού Τζιοβάνι Μπιάνκο αποφάσισαν να αφιερώσουν περισσότερες σελίδες σε κείμενα, αν και οι φωτογραφίες κορυφαίων φωτογράφων εξακολουθούν να καλύπτουν σημαντικό τμήμα του περιοδικού. 

"Στη μακρά ιστορία του Vogue Italia, όσοι εργάστηκαν σε αυτό πριν από εμάς απέδειξαν ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Πρέπει να αλλάζουν, στην πραγματικότητα - γρήγορα και διαρκώς, προκειμένου να ενημερώνουν τους αναγνώστες για τις αναδιαρθρώσεις" ανέφερε ο Φανέτι. 

"Ξεκινώντας από αυτό το τεύχος, το ανανεωμένο περιοδικό μας θα αφηγείται νέες ιστορίες χρησιμοποιώντας νέες λέξεις" πρόσθεσε.

Το εξώφυλλο με το μοντέλο Γκρέις Ελίζαμπεθ είναι του φωτογράφου μόδας Στίβεν Μάιζελ, μακρόχρονου συνεργάτη της ιταλικής Vogue και υπογραμμίζει τη νέα κατεύθυνση του περιοδικού με τον τίτλο "Capitolo Primo" (Κεφάλαιο Πρώτο).

Ξεχωρίζει η συζήτηση της Ναόμι Κάμπελ με τον Τζιάνι Βερσάτσε

Από τα θέματα του περιοδικού ξεχωρίζει η συζήτηση με το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ να μιλά για τον σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μαϊάμι πριν από 20 χρόνια.

Ο κριτικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων Φραντσέσκο Μπονάμι παίρνει συνέντευξη από τον σχεδιαστή μόδας Άλμπερ Ελμπάζ. Ο κινηματογραφικός σκηνοθέτης Λούκα Γκουντανίνο συζητά για τον ρόλο της πισίνας στον κόσμο της μόδας και της τέχνης. Στο ερωτηματολόγιο τού περιοδικού απαντά ο σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο.

Στη νέα σελίδα "Manifesto" φιλοξενείται μια ανοιχτή επιστολή προς τον Ιταλό υπουργό Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι στην οποία ασκείται κριτική για την έλλειψη ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την προώθηση του LGBT τουρισμού στη χώρα.

Ο Condé Nast όρισε τον Άλαν Πράντα και τη Σάρα Μάινο αναπληρωτές διευθυντές της ιταλικής Vogue.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ