Τέλος εποχής για την διάσημη παριζιάνικη μπουτίκ Colette - Ανακοίνωσε πως κλείνει

Η διάσημη παριζιάνικη μπουτίκ Colette ανακοίνωσε σήμερα πως κλείνει μετά από 20 χρόνια λειτουργίας. "Δεδομένου ότι όλα τα καλά πράγματα πρέπει να τερματιστούν, μετά από 20 υπέροχα χρόνια, η Colette θα πρέπει να κλείσει τις πόρτες της στις 20 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.


"Η Colette Roussaux βρίσκεται σε μια φάση που χρειάζεται χρόνο και η Colette δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Colette" προσθέτει η ανακοίνωση μιλώντας για τη γυναίκα που ίδρυσε το κατάστημα. 

Ο οίκος Saint Laurent βρίσκεται σε συνομιλίες για να αναλάβει το εντυπωσιακό κτίριο που στέγαζε την μπουτίκ στην Rue Saint-Honoré, ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας πως θα ήταν υπερήφανη να έχει ένα εμπορικό σήμα με μια τέτοια ιστορία στη διεύθυνση αυτή. 

Η μπουτίκ ιδρύθηκε το 1997 από την Colette Roussaux και την τελευταία περίοδο τα ηνία της έχει η κόρη της Sarah Andelman. Η Andelman μοιράστηκε επίσης τις ειδήσεις σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της Colette στο Instagram σήμερα το πρωί. 

Η Andelman φημίζεται για το ιδιόρρυθμο mix των προϊόντων lifestyle που έχουν μετατρέψει το κατάστημα σε ένα από επιδραστικότερα στο χώρο της μόδας του Παρισιού. Υψηλής μόδα και street style, gadgets και συλλεκτικά κομμάτια μαζί με ανερχόμενους σχεδιαστές συνέθεταν πάντα το ύφος της μπουτίκ που λάτρεψαν οι fashionistas και πολλοί διάσημοι. 

Η Colette είναι επίσης γνωστή για το πώς κατάφερε να συγχωνεύσει την πολυτέλεια της μόδας με μια έντονη αισθητική του δρόμου και έχει συνεργαστεί με αρκετούς εικαστικούς και καλλιτέχνες για δικές της σειρές. 

Η Andelman πρόσθεσε επίσης πως κλείνει και η την πολύ δημοφιλή ιστοσελίδα colette.fr και πως η ίδια θα επικεντρωθεί στο επόμενο βήμα.

Πηγή: lifo.gr