Η Ανέτ Μπένινγκ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στη Μόστρα

Η αμερικανίδα ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της 74ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.


"Ήταν καιρός πλέον να διακοπεί μια μακρά σειρά ανδρών προέδρων στην επιτροπή, για να δοθεί η θέση αυτή σε μια κυρία με μεγάλο ταλέντο, ευφυΐα και έμπνευση" δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μόστρα, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα. 

"Ηθοποιός εκλεπτυσμένη και ενστικτώδης, ικανή να αποδίδει περίπλοκες αποχρώσεις, η Ανέτ Μπένινγκ δίνει στους ρόλους που ερμηνεύει θαλπωρή και φυσική κομψότητα που κάνουν την παρακολούθηση των ταινιών της μια εξαιρετική εμπειρία" πρόσθεσε.

"Περιμένω με ανυπομονησία να δω τις ταινίες και να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου", δήλωσε η ηθοποιός λέγοντας πως αισθάνεται τιμή για τη θέση που αναλαμβάνει. 

Η Ανέτ Μπένινγκ κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες γυναικείας ερμηνείας, το 2005 για το Adorable Julia και το 2011 για το The Kids Are All Right (Τα παιδιά είναι εντάξει). 

Ήταν τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ, εκ των οποίων γι αυτό του Α΄ Γυναικείου Ρόλου το 2000 για το American Beauty.

Ο προκάτοχός της, το 2016, στην προεδρία της κριτικής επιτροπής της Mostra, ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 2000 για το American Beauty. 

Πρέπει να ανατρέξουμε στο 2006 για να βρούμε μια άλλη γυναίκα, τη Γαλλίδα Κατρίν Ντενέβ, πρόεδρο της επιτροπής της Μόστρα.

Πηγή: tovima.gr