Τα Μπαλέτα Μπεζάρ για δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο

Οι σημαντικότερες χορογραφίες του κορυφαίου Maurice Béjart σε μια παράσταση με 50 χορευτές των μπαλέτων της Λωζάνης επί σκηνής και μουσική από τον Beethoven μέχρι τον Nick Cave. Τα θρυλικά Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από τη δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα Maurice Béjart (1927-2007) με μια νέα παγκόσμια περιοδεία.

Η μεγάλη γιορτή του χορού έρχεται για δύο βραδιές στο Ηρώδειο, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα Μπαλέτα Béjart συναντούν το αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του αείμνηστου Maurice Béjart, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό και τον ανάδειξε στην υπέρτατη τέχνη του 20ού αιώνα. 

Οι υπέροχες μουσικές συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Beethoven, Rossini, Webern μέχρι Duke Ellington, The Residents, Ινδικά και Αφρικάνικα ακούσματα. 

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο "t 'M et variations..." που δημιούργησε ο νυν 
καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Béjart. 

Πρωτοπόρος του χορού, πληθωρικός και θαυμαστής του ωραίου, ο Maurice Béjart ήταν αυτός που έκανε τον χορό θέαμα για όλους συνδέοντάς τον με τη ζωή. Σε μια λαμπερή πορεία πενήντα και πλέον χρόνων δημιούργησε περισσότερες από 250 παραστάσεις με εμβληματικά έργα όπως η "Ιεροτελεστία της Άνοιξης" και το "Μπολερό". Δεν έκρυψε ποτέ τον έρωτά του για την χώρα μας, τους ελληνικούς μύθους και συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη. "Έβγαλα το χορό από τις αίθουσες της όπερας για να τον μεταφυτεύσω στα Παλέ ντε Σπορ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Φεστιβάλ της Αβινιόν", έλεγε υπερήφανος που έκανε οικεία την τέχνη του στο ευρύ κοινό. 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια: 
Φοιτητικά/Ανέργων: 25€
Άνω Διάζωμα: 35€
Γ' Ζώνη: 50€ /Β' Ζώνη: 65€ /A' Ζώνη: 85€
Διακεκριμένη Ζώνη: 100€ 

Προπώληση: 
viva.gr, artinfo.gr, 2109213310, 11876, Media Markt, Seven Spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Πηγή: in.gr