Όταν η Ριάνα συνάντησε την Μπριζίτ Μακρόν στο Ελιζέ

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε την Τετάρτη με την διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα στο Μέγαρο των Ιλισίων. Η αναπάντεχη αυτή συνάντηση έγινε καθώς η ποπ σταρ είχε απευθυνθεί προσωπικά στον Γάλλο πρόεδρο μέσω Τwitter ζητώντας του βοήθεια με το ερώτημα εάν η Γαλλία θα "δεσμευτεί για το Ταμείο για την Εκπαίδευση".

Η τραγουδίστρια από τα νησιά Μπαρμπέιντος επισκέφτηκε το Ελιζέ ως επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Clara Lionel, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που χρηματοδοτεί προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας για φτωχές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. 


Η οργάνωση αυτή καταβάλλει προσπάθειες υπέρ της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ η τραγουδίστρια είναι πρέσβειρα σε αυτήν. 

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Τρονιέ ήταν αυτή που υποδέχτηκε θερμά την Ριάνα, ενώ είχε μαζί της μια σύντομη συνομιλία σχετικά με το ρόλο της ως πρέσβειρας και τα ταξίδια της στο εξωτερικό. 

Tα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζουν εκτενώς και το...στιλιστικό μέρος της συνάντησης αυτής και αναφέρονται στο υπερμέγεθες Christian Dior κοστούμι της Ριάνα, τονίζοντας πόσο σεμνή ήταν η εμφάνιση της τραγουδίστριας. 

Δείτε εδώ την άφιξη της Ριάνα στο Ελιζέ: 


Όσον αφορά στην καθαυτή συνάντηση, η διάσημη τραγουδίστρια είχε, σύμφωνα με την ίδια, "μια απίστευτη συνάντηση" με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 


"Είχα μια απόλυτα απίστευτη συνάντηση με τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, ήταν απίστευτα φιλόξενοι με εμάς" δήλωσε κατά την αποχώρησή της η τραγουδίστρια, η οποία είναι υπέρμαχος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και χρίσθηκε από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανθρωπίστρια της χρονιάς. 

"Οι ηγετικές του ικανότητες με ενέπνευσαν και με εντυπωσίασαν" τόνισε η Ριάνα. 

"Μιλήσαμε για την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα κάνουμε σημαντικές ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο και θα προβούμε σε επιπλέον ενέργειες για την Αφρική τον Οκτώβριο" επισήμανε επίσης, αναφερόμενη στις δράσεις του φιλανθρωπικού ταμείου. "Είναι η χρονιά της εκπαίδευσης" συμπλήρωσε.

Πηγή: thetoc.gr