Οι γιοι της Νταϊάνα μετανιώνουν: Η τελευταία συζήτηση ήταν τόσο βιαστική...

Οι βρετανοί πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι μίλησαν για πρώτη φορά δημόσια -εκτός από νύξεις προηγουμένως- για το τραύμα του θανάτου της μητέρας τους, και ομολόγησαν πως ένα από τα πράγματα που μετανιώνουν ήταν πόσο βιάζονταν να κλείσουν το τηλέφωνο στην (εν αγνοία όλων) τελευταία συνομιλία μαζί της.

Οι γιοι μίλησαν σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Νταϊάνα με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατό της στο Παρίσι: Το ντοκιμαντέρ, "Νταϊάνα, η μητέρα μας: Η ζωή και η πρακαταθήκη της", ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο της πριγκίπισσας ενώ παρουσιάζει και πτυχές της οικογενειακής και προσωπικής της ζωής. 

Το ντοκιμαντέρ, ωστόσο, φαίνεται ότι αφήνει στην άκρη τις πιο δύσκολες πλευρές της ιστορίας της Νταϊάνα, και κυρίως την εξωσυζυγική της σχέση. Οι δημιουργοί πάντως επιμένουν πως είχαν απόλυτη ελευθερία από τη βρετανική βασιλική οικογένεια και ότι σκοπός τους ήταν να φτιάξουν ένα διαφορετικό, πιο ανθρώπινο, ντοκιμαντέρ. 

Σε τμήμα του ντοκιμαντέρ, οι Γουίλιαμ και Χάρι περιγράφουν την πικρία τους για την στάση που είχαν τότε, παιδιά ακόμη, στο τελευταίο τηλεφώνημα μαζί της. 

"Ο Χάρι κι εγώ βιαζόμασταν πολύ να της το κλείσουμε, να της πούμε "τα λέμε μετά"... εάν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί, προφανώς δεν θα ήμουν τόσο μπλαζέ" λέει ο Γουίλιαμ. 

Το ίδιο παράπονο εκφράζει και ο μικρότερος Χάρι: "Μας μιλούσε από το Παρίσι, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι λέγαμε, αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι πως πιθανότατα θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή για το πόσο σύντομο ήταν εκείνο το τηλεφώνημα".

Οι δύο γιοι της Νταϊάνα διηγούνται στο ντοκιμαντέρ τις δυσκολίες τόσο του διαζυγίου όσο, στη συνέχεια, της αντιμετώπισης του θανάτου της. 

Σε άλλα σημεία, θυμούνται τις γλυκές αναμνήσεις που έχουν από τη μητέρα τους: "Ήταν μία από τους πιο άτακτους γονείς" λέει ο Χάρι, ενώ αναφέρονται στο ιδιαίτερο χιούμορ της.

Πηγή: in.gr