Τέλος στη δικαστική περιπέτεια του Τζάστιν Μπίμπερ για το γκράφιτι στο Ρίο

Επίλογος γράφτηκε στη δικαστική περιπέτεια του καναδού τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ στη Βραζιλία, με αφορμή το γκράφιτι που είχε κάνει σε τοίχο ιστορικού κτιρίου του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Βραζιλιάνος δικαστής έκλεισε την υπόθεση, αφού ο Τζάστιν Μπίμπερ υποχρεώθηκε να καταβάλλει χρηματικό πρόστιμο, κάνοντας δωρεά 6.000 δολαρίων σε αντικαρκινικό νοσοκομείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με το BBC. 

Πριν από τέσσερα χρόνια ο αστέρας της ποπ, ο οποίος τότε ήταν 19 ετών, έκανε γκράφιτι στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Nacional στην πόλη της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια παγκόσμιας περιοδείας.

Ο νεαρός ποπ σταρ είχε λάβει άδεια για γκράφιτι σε αθλητικές εγκασταστάσεις, αλλά επέλεξε διαφορετική τοποθεσία για "λόγους ασφαλείας" όπως είπε, αλλά και για αποφύγει τους φαν.

Η εφημερίδα O Globo είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του καναδού τραγουδιστή να βάφει με σπρέι τον τοίχο του κτιρίου και ένα σωματοφύλακά του να στέκεται δίπλα του. 

Οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας είχαν εκδώσει ανακοίνωση μετά το επεισόδιο, επιβεβαιώνοντας ότι στον Τζάστιν Μπίμπερ απαγγέλθηκε η κατηγορία της "διάπραξης βανδαλισμού κτιρίου ή αστικού μνημείου με γκράφιτι ή με άλλα μέσα". Το συγκεκριμένο αδίκημα στη Βραζιλία επισείει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο.

Πηγή: tovima.gr