Ο Πέτρος Κωστόπουλος για τη συμμετοχή του στο Star Academy: "Δουλειά να 'ναι και ό,τι να 'ναι"

Μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Alpha, ο Πέτρος Κωστόπουλος μετακόμισε στο Epsilon και στη θέση του κριτή για το Star Academy. Το talent show δεν ξεχωρίζει στους πίνακες τηλεθέασης, ενώ η επιλογή του ίδιου έχει συζητηθεί έντονα.

"Πήγα σε ένα κανάλι γιατί ένας άνθρωπος πρέπει να δουλεύει για να επιζεί. Όπως έχω πει και παλιότερα, ακόμη και στις πολύ καλές ημέρες, αν χρειαστεί κάνουμε και τζάμια τα Σαββατοκύριακα. Αυτή είναι η θεωρία μου. Από την άλλη το "Star Academy" είναι ένα γνωστό σόου από τα παλιά και πίστευα ότι θα εξελισσόταν με τον ίδιο τρόπο. Βέβαια δεν εξελίχθηκε έτσι γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει και το κανάλι δεν ήταν έτοιμο να υποδεχθεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν υπήρχε η τεχνογνωσία. Στον δρόμο όμως έστρωσε. Μου φάνηκε ότι ήταν εύκολο και μέσα στο πλαίσιο των πραγμάτων που θα μπορούσα να διεκπεραιώσω με αξιοπρέπεια", εξομολογείται στον Κώστα Μπουρούση και το Θέμα People. 

Εκτός αυτού παραδέχτηκε πως δεν θα ήταν περισσότερο χαρούμενος αν το show πήγαινε καλύτερα σε θέμα τηλεθέασης. "Αυτή τη στιγμή το 10% και το 11% στην ελληνική τηλεόραση είναι μια χαρά ποσοστά ακόμη  και για τα μεγαλύτερα κανάλια. Βλέπεις ότι όλα κάνουν χαμηλές πτήσεις με αποτέλεσμα ουδείς να τολμά να κράξει τον άλλο για τα νούμερα. Δεν είμαι σε νευρική κρίση για τα νούμερα, αν αυτό με ρωτάς", σχολίασε. 

Σχετικά με το αν τον ενοχλεί που δεν είναι ο ίδιος ο "πρωταγωνιστής" της εκπομπής, όπως στο παρελθόν, εξήγησε: "Έχω συμμετάσχει ξανά σε επιτροπές και ήμουν μία χαρά. Το τελευταίο θέμα που θα μπορούσα να έχω είναι η ματαιοδοξία. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Την έχω ικανοποιήσει στο μάξιμουμ στη ζωή μου με αυτά που έχω κάνει. Αυτή τη στιγμή ένα πράγμα με ενδιαφέρει: δουλειά να 'ναι και ό,τι να 'ναι".