Μανόλο Μπλάνικ και Preciosa Crystal ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Πράγα

Η τσεχική εταιρεία κρυστάλλινων ειδών Preciosa προχώρησε σε συνεργασία με τον πολυτελή οίκο υποδημάτων Manolo Blahnik. Ένα μόνο ζευγάρι χειροποίητες, εμπνευσμένες από τη Βοημία μπότες με τακούνι στιλέτο θα παρουσιαστούν σήμερα το βράδυ στην πρωτεύουσα της Τσεχίας σε ειδική εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ειδική παράσταση από το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, σύμφωνα με το WWD.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα "ναυαρχίδα" της Preciosa Crystal με αφορμή και την επερχόμενη έκθεση του κορυφαίου Ισπανού σχεδιαστή υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ στην Πράγα με τίτλο "The Art of Shoes". Οι μπότες είναι διακοσμημένες με λεπτά φούξια pom-poms και με περίπου 100 κρύσταλλα Preciosa, όπως εκείνα στους κλασικούς πολυέλαιους.
Το ξεχωριστό ζευγάρι μπότες Manolos που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση δημιουργήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην τέχνη και την παράδοση της Τσεχικής Βοημίας.
"Η Βοημία είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα και πάντα ξεχώριζε για μια αίσθηση παράδοσης και ποιότητας, αλλά μου φέρνει στο νου και κάτι εντελώς παιχνιδιάρικο και περιπετειώδες" δήλωσε ο Μανόλο Μπλάνικ. "Τα διακοσμητικά κρύσταλλα Preciosa σε αυτό το ζευγάρι μπότες προσδίδει στο σχέδιό μου καθαρότητα και αυθεντικότητα και χαίρομαι που το μοιράζομαι με όλους σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίσταση" είπε ο διάσημος σχεδιαστής υποδημάτων.
Η έκθεση για τον Μπλάνικ "The Art of Shoes" (Η Τέχνη των Υποδημάτων), ένα αφιέρωμα στο έργο του, θα φιλοξενηθεί στην Πράγα μετά από την παρουσίασή της στην Αγία Πετρούπολη και στο Palazzo Morando στο Μιλάνο.
Η αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει 212 δημιουργίες και 80 σκίτσα του Ισπανού σχεδιαστή θα μεταφερθεί στο Μουσείο Kampa στην Πράγα στις 11 Αυγούστου και θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Τσεχίας μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ