Ομαδική έκθεση "Metamorphosis" στον χώρο Common Secret στην Κηφισιά

Από μαριονέτα σε αγόρι, από αγόρι σε άνδρας, από άνδρας σε κατσαρίδα, ρινόκερο, γλάρο, λύκο, από Δάφνη σε δάφνη, από χρυσαλλίδα σε πεταλούδα και από χώρος εστίασης σε χώρο εσωτερικής εστίασης και περισυλλογής – η λέξη "μεταμόρφωσις" είναι μία λέξη πολύσημη, που εμφανίζεται σε μύθους, τελετές και λογοτεχνικά έργα όλων των πολιτισμών, χάρη στην ακαταμάχητη έλξη που ασκεί η προοπτική μίας νέας αρχής, το βαθμό που η ιδέα εμπλουτίζει τον κόσμο του φανταστικού αλλά και τη, δυνητικά, συμβολική της διάσταση.

To Common Secret, το σταθερά ποιοτικό all-day café restaurant στην Κηφισιά, υποστηρίζει τη δουλειά Ελλήνων καλλιτεχνών, σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους, και φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο "Metamorphosis". 

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα έργα πέντε καλλιτεχνών σε ένα περιβάλλον λιγότερο ουδέτερο και περισσότερο οικείο από εκείνο μίας gallery, καθώς ο χώρος φημίζεται για την εκλεκτική διακόσμησή του, που θυμίζει λονδρέζικο σπίτι.

Σε ένα περιβάλλον σαν σπίτι λοιπόν, τα έργα του Πάνου Φαμέλη, με τις επάλληλες στρώσεις χρώματος, δημιουργούν ένα μικρόκοσμο αφηγήσεων, οι μαργαριταρένιες διατομές του Γιώργου Αγγελόπουλου μεταμορφώνονται σε συστήματα διεξόδου στο υποσυνείδητο και αναδύονται στους τοίχους, όπου οι φωτογραφίες της Κατερίνας Βαφειά αποτυπώνουν στιγμές ως αφαιρετικά, μυστηριώδη τοπία και εικόνες, που απαρτίζουν έναν νέο τρόπο αντίληψης. Το θέμα της μεταμόρφωσης συνεχίζεται και στο έργο του Κωνσταντίνου Πάτσιου, όπου το γνώριμο αποκτά νέα υπόσταση, σε μία αναπάντεχα αρμονική σύνθεση, αποτέλεσμα της διασταύρωσης της έμπνευσης δύο καλλιτεχνών, ενώ το επιβλητικό γλυπτό του Άγι Ζήτα καταφέρνει να μεταφράσει με λακωνικότητα το άυλο σε υλικό, αψηφώντας παράλληλα τη βαρύτητα. Έργα, έπιπλα και κοινό δημιουργούν νέους συσχετισμούς και αλλάζουν τη δυναμική του χώρου, συνθέτοντας μία ακόμα απόδειξη της μεταμορφωτικής ικανότητας της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Common Secret, Λεωφόρος Κηφισίας 324, Κηφισιά
τηλ.: 210 6233810
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 08:00 -18:00, Τρίτη έως Σάββατο 08:00 – 00:00

Πηγή: tovima.gr