Ελένη Κοκκίδου - Χρήστος Χατζηπαναγιώτης στον Εθνικό Κήπο

Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της.


Μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα των "μόνιμων κατοίκων" του Εθνικού Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε προτείνει ο Θοδωρής Γκόνης σε μία πρωτότυπη περιπατητική παράσταση. 

Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών, που ήρθαν απ' όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες, μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος, άξια τέκνα μιας Ελλάδας που δεν της έλειψε η φωτισμένη ηγεσία. 

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Δραματουργία: Θοδωρής Γκόνης - Ελένη Στρούλια. Έρευνα: Μάρα Ψάλτη. Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα. Σκηνογραφική επιμέλεια: Ελένη Στρούλια - Ζαΐρα Φαληρέα. Φιλολογικός σύμβουλος: Νάσος Βαγενάς. Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης. 

Ηθοποιοί: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μυρτώ Γκόνη. Και οι μουσικοί: Μιχάλης Καλογεράκης, Παντελής Καλογεράκης. 
Συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Μάριος Αρνιώτης, Βάϊος Καμινιώτης, Γιάννης Σιάμπαλιας, Μαρία Σκλαβούνου, Νάσια Τσίγκα, Θέκλα Φλουρή 

Σημειώστε πως έχει ξεκινήσει η διάθεση των δελτίων εισόδου. 

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί τα δελτία από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών - Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου,  Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 και Σάββατο, 09:00 – 15:00 

Info 
22 Ιουνίου 2017 
Έως 26 Ιουνίου. Στον Εθνικό Κήπο, στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ζήσε τον Κήπο αλλιώς". Εκκίνηση: είσοδος Λεωφ. Αμαλίας.

Πηγή: tospirto.net