Μαρία Ηλιάκη: "Η ζωή είναι αλλού. Δεν είναι ούτε στην τηλεόραση, ούτε στα περιοδικά"

Ποιο είναι αυτό που κάνει τη Μαρία Ηλιάκη να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες παρουσιάστριες της μικρής οθόνης; Το ότι διαθέτει έμφυτο χιούμορ, είναι η φίλη που θα μπορούσες να έχεις, ενώ δεν έχει καθόλου τουπέ.


Και μπορεί να χώρισε και να διακόπηκε ξαφνικά η εκπομπή της στον Alpha, ωστόσο η ίδια δηλώνει ότι περνάει μια από τις πιο χαλαρές περιόδους της ζωής της. Μα, πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηλία Παυλόπουλο και κυκλοφορεί στο νέο τεύχος του περιοδικού Celebrity. 

Φαίνεσαι επίσης πολύ ευδιάθετη. 
Έχω μια ανεξήγητη αισιοδοξία αυτόν τον καιρό. Ίσως γιατί όσο μεγαλώνω βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική. ΟΚ, ήταν κάπως περίεργη η περίοδος που κόπηκε η εκπομπή, αλλά πλέον όλα είναι πολύ καλά στη ζωή μου. 

Έχεις κάποια καινούρια τηλεοπτικά σχέδια; 
Τώρα είναι η περίοδος που έχω αρχίσει τις συζητήσεις, οπότε ακόμη δεν έχω να πω κάτι επ' αυτού. 

Τι θα ήθελες να κάνεις, όμως, τη νέα τηλεοπτική σεζόν; 
Κοίτα, δεν κοιμάμαι και ξυπνάω με τη σκέψη ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκομαι σε κάποιο κανάλι. Έχω αποφασίσει ότι τα πράγματα θα έρθουν όπως είναι να έρθουν. Δεν θα πιέσω καταστάσεις ούτε θα αγχωθώ. Σίγουρα, όμως, δεν θα ήθελα να κάνω κάτι σαν το "Ξαναδέστε τους". Το κάναμε, το ξαναπροσπαθήσαμε, αλλά όπως αποδείχτηκε τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ήταν μια εκπομπή που έκανε επιτυχία πριν από τρία χρόνια. Δεν έπρεπε να την επαναλάβουμε, αυτό ήταν το λάθος μας, γιατί άλλαξαν οι εποχές και εμείς παραμείναμε ίδιοι. Δεν προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες. Ούτε στις κοινωνικές, αφού η Ελλάδα είναι πια πολύ διαφορετική και ο τηλεθεατής θέλει πλέον να παρακολουθήσει άλλα πράγματα. Αλλά ούτε και στις τηλεοπτικές συνθήκες, αφού τα μισά κανάλια δεν επιτρέπεται ή δεν θέλουν να παίζουν αποσπάσματα από τα άλλα μισά, και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε τέτοιου είδους σχολιαστικές εκπομπές. 


Υπάρχει περίπτωση όμως να υπερεκτιμήσατε και λίγο τις δυνατότητές σας; 
Ναι, υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα. Δηλαδή, είπαμε υποσυνείδητα: "Έλα, πάμε, το έχουμε". Ήταν βέβαια κι άλλες οι εποχές στο κανάλι όταν ξεκινούσαμε το "Δέστε τους". Υπήρχε χρόνος για διορθώσεις, ώστε να ανεβάσουμε τα νούμερα, σε αντίθεση με τώρα, που δεν υπήρχε. Οπότε ο συνδυασμός αυτών οδήγησε στη διακοπή. 

Είχαν υπάρξει σημάδια που έδειχναν αυτήν την κατάληξη; 
Για κάποιο περίεργο λόγο, λίγο πριν γίνει, είχα διαισθανθεί ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Ασυνείδητα είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου για παν ενδεχόμενο. 

Ένιωσες ότι απέτυχες; 
Σίγουρα οι μέρες που ακολούθησαν ήταν αρκετά αμήχανες. Από τη φύση μου είμαι άνθρωπος που αρέσκεται στο αυτομαστίγωμα. Έκανα λοιπόν την αυτοκριτική μου και αποφάνθηκα ότι η εκπομπή ουσιαστικά κόπηκε γιατί το προϊόν μας δεν αφορούσε πια τους τηλεθεατές. Ίσως να μην ενδιαφέρει τον κόσμο πλέον να βλέπει τέσσερις ανθρώπους να σχολιάζουν τι φόρεσε η οποιαδήποτε διάσημη. Ή, για να το πω πιο σωστά, μπορεί να μην ήθελε πια να βλέπει εμάς να το κάνουμε. Να ήθελε να μας δει σε κάτι άλλο. Πάντως, όταν μια εκπομπή κόβεται, είναι μια αποτυχία και το εγώ σου πληγώνεται. Αλλά πηγαίνεις παρακάτω. 

Ας πάμε λίγο στα προσωπικά σου. Γιατί αποφάσισες να αποκαλύψεις δημοσίως ότι χώρισες; Ποια ανάγκη σε ώθησε σε αυτό; 
Αργά ή γρήγορα θα μαθευόταν, οπότε προτίμησα να το πω εγώ παρά να γραφτεί ή να ακουστεί κάτι που δεν θα ήταν αληθές. 

Σου λείπει κάτι αυτόν τον καιρό; 
Τίποτα! Την υγεία μου την έχω, ο μπαμπάς μου και η οικογένειά μου είναι καλά, έχω τους φίλους που θέλω να έχω στη ζωή μου και κανέναν παραπάνω, η διαδικτυακή δουλειά μου πάει πολύ καλά, μπορώ πλέον και ρυθμίζω τη ζωή μου όπως θέλω εγώ, κάνω περισσότερα πράγματα για μένα, έχω χρόνο να ξαναβρεθώ με ανθρώπους που μου είχαν λείψει. Είμαι πάρα πολύ καλά και έχω κι ένα προαίσθημα ότι θα συμβούν ακόμα καλύτερα πράγματα μέσα στο καλοκαίρι. Τώρα, αν ψάξω να βρω αν μου λείπει κάτι, θα βρω πολλά, αλλά θα είναι επουσιώδη. Άσε που καλό είναι να κοιτάμε και λίγο γύρω μας, να βλέπουμε πώς ζει ο κόσμος πλέον και να λέμε κι ένα ευχαριστώ. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι εμείς οι άνθρωποι των media ζούμε σε μια γυάλα. Ρούχα-μαλλιά-παπούτσια είναι το τρίπτυχό μας και αδιαφορούμε για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία. Την έχω περάσει κι εγώ αυτήν τη φάση, αλλά ευτυχώς την ξεπέρασα. Η ζωή είναι αλλού. Δεν είναι ούτε μέσα στην τηλεόραση, ούτε στο ραδιόφωνο, ούτε στα περιοδικά.