Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Το Κορίτσι με το Τατουάζ"

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο σουηδός ηθοποιός, Μάικλ Νίκβιστ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία Το Κορίτσι με το Τατουάζ. Ο Νίκβιστ υποδυόταν τον δημοσιογράφο, Μίκαελ Μπλόμκβιστ και στις τρεις ταινίες της τριλογίας.


Ο σουηδός ηθοποιός πέθανε την Τρίτη μετά από μια μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ο Νίκβιστ αγαπούσε πολύ τις τέχνες και «αυτό αισθάνονταν όλοι όσοι είχαν τη χαρά να συνεργαστούν μαζί του» αναφέρει η οικογένειά του, τονίζοντας ότι αφήνει "ένα τεράστιο κενό πίσω του".
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε "με βαθιά θλίψη" από εκπρόσωπο της οικογένειάς του, ο οποίος δήλωσε ότι "ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και επιτυχημένους ηθοποιούς της Σουδίας πέθανε ήσυχα περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του".
Ο δημοφιλής ηθοποιός και συγγραφέας ξεκίνησε από την Malmö Theatre Academy στη Σουηδία. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός από το ρόλο του στο Κορίτσι με το Τατουάζ (2009) όπου υποδυόταν έναν δημοσιογράφο-ερευνητή ο οποίος συνεργαζόταν με την χάκερ, Λισμπέθ Σάλαντερ.
Στην μεταγενεστέρη αμερικανική εκδοχή της ταινίας του τον ρόλο του υποδύθηκε ο Ντάνιελ Κρεγκ.


ΠΗΓΗ: in.gr