Ελεονώρα Μελέτη: "Δεν νιώθω ντροπή για αυτό που κάνω"

Βρισκόμαστε στο σπίτι της Ελεονώρας Μελέτη στη Σαρωνίδα. Είναι το πατρικό της, αλλά έχει τη δική της έντονη προσωπική πινελιά. Αν το σπίτι καθρεφτίζει τη βαθύτερη ψυχή του ανθρώπου, τότε καταλαβαίνεις ότι αντικατοπτρίζει αυτό που είναι και η ίδια: αντισυμβατική σε ένα comme il faut πλαίσιο. Κυκλοφορεί με μαγιό και σορτσάκι μέσα στο σπίτι (ναι, είναι από την καινούρια της σειρά με μαγιό, Eleonora Meleti by Crool) και μεταδίδει αυτή τη ζεν διάθεση σε όλους, ακόμα και στα ζώα της.

Ο σκύλος της, η Χαρά, έχει ξαπλώσει στα πόδια της και κοιμάται σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ η γάτα της, η Πίνατ, έχει καθίσει πάνω στην κοιλιά της και γουργουρίζει. Δυστυχώς ο Πούκι, ο άλλος σκύλος της Ελεονώρας, προσπαθεί με μανία να φάει –ευτυχώς μάταια– το φαγητό μου, αλλά αυτός ήταν και ο μόνος που δεν ακολούθησε εκείνη τη ράθυμη διάθεση της σιέστας του Σαββάτου. 

Η Ελεονώρα Μελέτη επέστρεψε τηλεοπτικά παρουσιάζοντας την εκπομπή Survivor Panorama και απαντά σε όσους έκριναν αρνητικά αυτή της την επιλογή.

Ειπώθηκε πάντως ότι το Survivor Panorama ήταν μια εκπομπή "πολύ λίγη για την Ελεονώρα". 
Για μένα είναι η πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω. Δεν νιώθω ντροπή για αυτό που κάνω, γιατί θα μπορούσα να κάνω νούμερα και να μην αισθάνομαι καλά. Έχω άψογη συνεργασία με το κανάλι, απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει και δεν με νοιάζει αν κάποιος περίμενε κάτι περισσότερο από εμένα. Έχω αποδείξει ότι έχω κάνει διαφορετικά είδη εκπομπών με αξιοπρέπεια και επιτυχία, οπότε δεν αποφασίζω με γνώμονα το πώς θα κριθεί η επιλογή μου από τους άλλους, αλλά το πώς εγώ την εισπράττω και την εξαργυρώνω εκείνη τη στιγμή.

Του χρόνου θα κάνεις πρωινή εκπομπή τελικά; 
Η αλήθεια είναι ότι ο σταθμός περιστρέφεται στη ζώνη που είμαι τώρα, αλλά επειδή γίνονται ζυμώσεις που δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα, αν αλλάξει κάτι στο μέλλον, δεν θα το μάθετε από εμένα αλλά από το κανάλι.

Έχεις υπηρετήσει την πρωινή ζώνη με επιτυχία και το 7.00-10.00 και το 10.00-13.00. Ειδικά στην πολύ πρωινή ζώνη ανεξαρτητοποιήθηκες και αυτονομήθηκες τηλεοπτικά. Δεν θα ήθελες να το επαναλάβεις; 
Δεν θα πω ότι δεν θα ξανάκανα κάτι που έχω ήδη κάνει, το θέμα είναι να δούμε τι ανάγκες υπάρχουν στον κάθε σταθμό και τι κενά έχει. Δεν θα πάω εγώ να πάρω ζώνες που είναι κατειλημμένες. Το βασικό είναι να εξυπηρετώ ένα σταθμό, όχι να πάρω όποια ζώνη μού έρθει.

Εκπομπή τύπου Πρωινός Καφές θα έκανες; 
Δεν νομίζω ότι θα το έκανα ξανά. Με καθιέρωσε, είχε επιτυχία, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι κάτι που θα με δελέαζε τόσο. Αλλά έχω μάθει πια στην τηλεόραση ποτέ να μη λέω ποτέ.

Το διάσημα που έμεινες εκτός, είχες ανασφάλεια; Αποσταθεροποιήθηκες μέσα σου; Σου έλειψε η τηλεόραση; 
Πέρασα όλα αυτά τα στάδια. Είχα εξαιρετικά μεγάλο άγχος όταν υπήρχε αβεβαιότητα με τα κανάλια και τις άδεις, γιατί με τις εξελίξεις θα επηρεαζόμουν κι εγώ. Αν γινόταν σμίκρυνση της αγοράς, θα είχαν προτεραιότητα αυτοί που είναι ήδη μέσα. Όμως το ότι ήμουν σε συζητήσεις με τους σταθμούς λειτούργησε καταπραϋντικά μέσα μου. Πέρασα το στρες να διαχειριστώ τη ζωή μου, που δεν είχε εισόδημα αλλά πάρα πολλά έξοδα, και ζορίστηκα για να δώσω στον εαυτό μου να καταλάβει ότι, επειδή δεν είμαι παραγωγική, δεν σημαίνει ότι είμαι και άχρηστη. Αλλά είχα και ωραίες στιγμές, ξεκουράστηκα, ταξίδεψα, είχα χρόνο να σκεφτώ, να μείνω με τον αυτό μου και αυτοί οι εννέα μήνες ήταν σαν μια εγκυμοσύνη σε ζυμώσεις που γέννησε νέα ξεκινήματα σε όλα τα επίπεδα.

Έχεις μετανιώσει για πράγματα που έχεις κάνει; 
Έχω μετανιώσει σε σχέσεις. Έχω επενδύσει σε ανθρώπους που μου είχαν δώσει δείγματα γραφής από την αρχή και δεν τα είδα. Και σε φιλικές και σε επαγγελματικές σχέσεις έχω κάνει λάθη. Έχω δώσει χώρο σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να είναι στη ζωή μου, αλλά και πάλι έχω συμφιλιωθεί με τα λάθη μου. Αυτή τη χρονιά έδιωξα από κοντά μου πολλούς. Με στενοχωρεί η αχαριστία, αυτό μπορεί να με τρελάνει. Δεν κάνω πολύ συχνά λάθος με τους ανθρώπους. Θα πρέπει ο άλλος να είναι μεγάλος θεατρίνος, εξαιρετικά μεγάλος καραγκιόζης για να μην τον καταλάβω. Και, ναι, την έχω πατήσει.

Πηγή: peoplegreece.com (Βένια Καραγιάννη)