Και η Μαρία Κίτσου στις Κόρες της bijoux de kant

Η Λένα Δροσάκη και η Άλκηστις Πουλοπούλου πρωταγωνιστούν στις "Κόρες" του Γιάννη Σκουρλέτη και της bijoux de kant που αυτό το καλοκαίρι ανοίγει το σεντούκι με την ποιητική προίκα της πόλης των Αθηνών για να την απλώσει στο νυφικό κρεβάτι.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η είδηση πως σαν φιλική συμμετοχή στην παράσταση προστέθηκε και το όνομα της Μαρίας Κίτσου, η οποία πρόσφατα αποσύρθηκε από τον ρόλο της Άλκηστης στην ομώνυμη τραγωδία που θα σκηνοθετήσει η Κατερίνα Ευαγγελάτου για λογαριασμού του Εθνικού Θεάτρου. 

Ο λόρδος Μπάυρον κι ο Παλαμάς αλλάζουν ρούχα, πετάνε πατρογονικές φορεσιές, κάπες και καπέλα, για να συναντήσουν τη μαύρη καλλονή της Λένας Πλάτωνος και τα μοντέρνα κτήρια του Ασλάνογλου. Μέσα από το παιχνίδι της Νούλας και της Νανάς τα ποιήματα για την Αθήνα γίνονται το μαγικό πασπαρτού μιας νέας ελευθερίας, μιας νέας περιπλανώμενης ποίησης, που ανακαλύπτει εκ νέου την πόλη που της ανήκει. H bijoux de kant αφηγείται τις μουσικές, τα τοπία, τις λέξεις αυτού του αρχαίου βρέφους. Το παλιό που βαραίνει και το νέο που καταργεί τη βαρύτητα του κληροδοτήματος απαγγέλλουν και υπόσχονται. Ένα ακρόαμα απεξάρτησης, σε αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ελευθερίας για την Αθήνα που είμαστε όλοι εμείς. 

Συντελεστές: Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Κοστούμια: Γιάννης Σκουρλέτης. Ποιητική ανθολόγηση: Χριστόφορος Λιοντάκης. Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη. Συνεργάτις σκηνοθέτις: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη. Συνεργάτης Σκηνογράφος-Γλυπτικές Συνθέσεις: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης. Συνεργάτις ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα. 
Παίζουν: Λένα Δροσάκη και Άλκηστις Πουλοπούλου. Συμμετέχει 15μελής χορός. Φιλική συμμετοχή: Μαρία Κίτσου 

Info 
30 Ιουνίου 2017 
Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών. 30 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2017. 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ: 5€, Ανέργων: 5€

Πηγή: tospirto.net