Το WWF στήνει μια πολύχρωμη ψαραγορά στο Πάρκο Φλοίσβου

Τι κάνει ένα γιγάντιο ψάρι ανάμεσα σε δυο παιδικές χαρές; 
Πώς φτιάχνεται ένα τοτέμ ψαριών; 
Πώς γίνεται ένα σαφρίδι να οδηγεί ταξί; 
Είναι δυνατόν να βγάζεις φωτογραφίες μέσα στον βυθό...ενώ είσαι στη στεριά; 
Αφηγούνται τα ψάρια παραμύθια και τελικά τι σημαίνει για σένα η θάλασσα;

Το Σάββατο 27 Μαΐου το WWF στήνει μια πολύχρωμη και άκρως βιώσιμη Ψαραγορά στο Πάρκο Φλοίσβου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ γεμάτο παιχνίδια, κατασκευές και μουσική. 

Από τις 09.00 έως και τη 13.00 θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις που θα "μυήσουν" μικρούς και μεγάλους στις αρχές της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, στην προστασία της θάλασσας και θα αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του βυθού! 

Πρώτος σταθμός: "Αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει"! Εδώ μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για την υπεραλίευση και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα ψάρια και γιατί πρέπει να αφήνουμε τον γόνο να μεγαλώσει. 

Δεύτερος σταθμός: "Κουκλοθέατρο"! Με τη βοήθεια μαγικών ψαρο-παιδαγωγών, τα παιδιά κατασκευάζουν μαριονέτες που εξάπτουν τη φαντασία και γίνονται οι πρωταγωνιστές της ημέρας, παίζοντας τη δική τους ψαρο-ιστορία στο ειδικό θαλασσινό κουκλοθέατρο. 

Τρίτος σταθμός: "Ψαρο-κατασκευές"! Οι μικροί συμμετέχοντες βοηθούν τα ψάρια να διαδώσουν το μήνυμά τους για υγιείς θάλασσες γεμάτες ζωή, ζωγραφίζοντας και γράφοντας πάνω σε ξύλινα πλακάτ μηνύματα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία των θαλασσών μας και τη βιώσιμη επιλογή ψαρικών. Λίγες λέξεις με μεγάλη σημασία που θα μας θυμίζουν για πάντα ότι η αλλαγή είναι στο χέρι μας! 

Τέταρτος σταθμός: "Ψαροϊστορίες"! Οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν χρώμα και συναίσθημα στις καταπληκτικές ιστορίες που έχουν να τους διηγηθούν ορισμένα από τα πιο όμορφα και νόστιμα ψαράκια της χώρας μας. 

Πέμπτος σταθμός: "Ψαρο-φωτογραφίες"! Όλοι -μικροί και μεγάλοι- θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες...μέσα στον βυθό του WWF που θα τους θυμίζουν για πάντα τη δημιουργική έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αλλά και όλα όσα έμαθαν για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών! 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις περιβαλλοντικές δράσεις του WWF Ελλάς, καθώς και για την πανευρωπαϊκή εκστρατεία Fish Forward, η οποία υλοποιείται σε 11 χώρες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών, δεδομένου ότι το 90% των ψαριών παγκοσμίως απειλείται από την υπεραλίευση. 

Επιπλέον, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το Fish Guide, τον Οδηγό Υπεύθυνης Κατανάλωσης του WWF, μέσω του οποίου μπορούν να διαλέγουν με υπευθυνότητα τα ψαρικά της αρεσκείας τους, βάσει του μεγέθους τους, της εκάστοτε προτεινόμενης περιόδου κατανάλωσης και του τρόπου αλιείας τους, διασφαλίζοντας ότι συμβάλλουν και οι ίδιοι στην προστασία των θαλασσών μας! 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση ενέργειας: Playroom
Σε λίγες ημέρες, ο Οδηγός Υπεύθυνης Κατανάλωσης Ψαρικών Fish Guide θα είναι διαθέσιμος και ως mobile app για Android και iOS συσκευές, εντελώς δωρεάν. 
Το πρόγραμμα Fish Forward συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποστήριξη, ειδικά στην Ελλάδα, της Unilever. 

• Οδηγίες πρόσβασης: Η είσοδος του Πάρκου Φλοίσβου βρίσκεται επί της Λεωφ. Ποσειδώνος (πίσω ακριβώς από τη στάση του Τραμ Φλοίσβος). Ο χώρος, όπου θα διενεργείται η εκδήλωση του WWF βρίσκεται αριστερά, αμέσως μόλις εισέλθετε στην είσοδο του Πάρκου, στο αίθριο ανάμεσα στις δύο παιδικές χαρές. 

Λίγα λόγια για το WWF Ελλάς: 
Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF. Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων, και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. 

Περισσότερες πληροφορίες: WWF Ελλάς: http://www.wwf.gr

Πηγή: in.gr