Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δημήτρης Κανέλλος στο pressmixer.gr: "Θέλω να υπηρετήσω το καλό λαϊκό τραγούδι"

Μια όμορφη, ζεστή φωνή που κατάφερε να μας συγκινήσει, ένας καλλιτέχνης που ξεχώρισε για την ποιότητά του, αλλά και την αγάπη του προς στο λαϊκό τραγούδι. Ο Δημήτρης Κανέλλος, στην μετά Rising Star εποχή, συναντά στο δρόμο του τους στίχους του Φώντα Λαδή και τις μουσικές των Μάνου Λοΐζου και Δημήτρη Λάγιου και ενισχύει την καλλιτεχνική του διαδρομή με μια πολύ σημαντική προίκα, που θα "κουβαλάει" περήφανος στην μετέπειτα πορεία του.


Πώς είναι η μετά Rising Star εποχή; Τι έχει αλλάξει για σένα;

Μετά το Rising Star η αλήθεια είναι πως, περισσότερος κόσμος με αναγνωρίζει. Με σταματάνε στο δρόμο, και γενικώς όπου βρίσκομαι σε δημόσιους χώρους, και με ρωτούν διάφορα για την καλλιτεχνική μου επαγγελματική ενασχόληση. Όλο αυτό είναι πολύ όμορφο γιατί νιώθω την αγάπη του κόσμου, αν και ακόμα δεν έχω δείξει τα απαραίτητα δείγματα γραφής στο λαϊκό τραγούδι!

Πριν από τη συμμετοχή σου συνδύαζες το τραγούδι με κάποια άλλη πρωινή απασχόληση. Το συνεχίζεις αυτό ή πλέον έχεις αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπάς;

Από πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 16-17 (και πιο μικρός ίσως, αλλά σταθερά σ’ αυτήν κυρίως την ηλικία), ξεκίνησα να δουλεύω με τον πατέρα μου στην οικοδομή. Η ειδικότητα του πατέρα μου στην οικοδομή ήταν χτισίματα- σοβατίσματα (τώρα πλέον είναι συνταξιούχος). Έτσι κι εγώ βρισκόμουν στο πλευρό του, ως εργάτης. Την ίδια περίπου περίοδο, και λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ξεκίνησα να δουλεύω ως μουσικός, αλλά παράλληλα και να τραγουδάω, σε διάφορα ταβερνάκια του Κορυδαλλού και της Π. Κοκκινιάς. Μέχρι και σήμερα, κι όσο είναι εφικτό με την αναδουλειά που υπάρχει στον κλάδο της οικοδομής, και για οικονομικούς κυρίως λόγους, εργάζομαι σ’ ένα μαγαζί με τζάμια που έχει ο αδερφός μου στη Νίκαια αλλά παράλληλα, ασκώ το επάγγελμα και του τραγουδιστή.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας καλλιτέχνης, ο οποίος παίρνει μια ώθηση από ένα δημοφιλές talent show, ώστε να έχει συνέχεια και διάρκεια;

Αυτό που, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει κάθε καλλιτέχνης, ο οποίος βγαίνει από ένα talent show, είναι να αφήσει το καλλιτεχνικό του στίγμα μέσα από δικές του δισκογραφικές προσπάθειες. Δουλειές οι οποίες θα τον εκφράζουν, και θα μπορεί κι ο ίδιος να τις υποστηρίξει στη πορεία της καλλιτεχνικής του ζωής. Συνταγές επιτυχίας δεν νομίζω πως υπάρχουν. Αυτό που τουλάχιστον θα προσπαθήσω να κάνω εγώ, είναι να υπηρετήσω το καλό λαϊκό τραγούδι.

Μπορεί η μουσική σκηνή της Ελλάδας, να "αντέξει" τόσα νέα ταλέντα;

Η γνώμη μου είναι πως, κάθε χώρος, έτσι κι ο καλλιτεχνικός, μπορεί να χωρέσει όσους επιλέξει τελικά ο κόσμος, ο λαός. Αυτός είναι εκείνος που κρίνει και καθορίζει ποιοι θα μείνουν και ποιοι όχι. Αυτό που οφείλει να κάνει κάποιος και ανάλογα με το πόσο αγαπάει αυτό που κάνει, είναι να προσπαθεί. Είναι κάτι που το οφείλει, αν μη τι άλλο, στον εαυτό του!

Από τη μέχρι τώρα πορεία σου ποιες στιγμές ξεχωρίζεις και για ποιους λόγους;

Από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική μου πορεία, είναι αλήθεια, αρκετές οι στιγμές που μου έδωσαν μεγάλη χαρά. Θα αρκεστώ σε δύο μόνο που έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη μου.
Στις αρχές όταν ξεκίνησα να τραγουδάω με μεγάλα σχήματα μία από τις συνεργασίες που μου προέκυψαν ήταν με την μεγάλη Πόλυ Πάνου! Έτυχε να είμαι σε κάποιες συναυλίες καλοκαιρινές μαζί της. Μια απίστευτη εμπειρία στο πλευρό αυτής της τεράστιας πραγματικά Τραγουδίστριας που θα τη θυμάμαι όσο ζω.
Βεβαίως, δε θα μπορούσα να παραλείψω την καλλιτεχνική μου γνωριμία με την Γλυκερία.
Η πρώτη φορά που έτυχε να συνεργαστώ μαζί της ήταν το καλοκαίρι(αν θυμάμαι καλά), του 2005, σε περιοδεία ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τότε και μέχρι σήμερα, κι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρισκόμαστε επαγγελματικά στην ίδια σκηνή, και την ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά τα χρόνια που με στηρίζει!
Βεβαίως δε θα μπορούσα να παραλείψω τη συνεργασία μου με τη Γλυκερία και στο cd μου που μόλις κυκλοφόρησε. Συμμετέχει σ' ένα τραγούδι - "Τα μάτια σου που κλαίνε" - σε στίχους του Φώντα Λάδη και μουσική του Δημήτρη Λάγιου, για το οποίο της είμαι πραγματικά ευγνώμων!

Με ποιους καλλιτέχνες και δημιουργούς θα ήθελες να συνεργαστείς στο άμεσο μέλλον;

Είναι αρκετοί οι καλλιτέχνες κι οι δημιουργοί που δεν έχω ακόμα συνεργαστεί και θα το 'θελα πολύ! Κάποιοι απ’ αυτούς είναι, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Κώστας Μακεδόνας κ.α, κι απ’ τους δημιουργούς, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κ.α..

Μίλησέ μας λίγο για το νέο σου άλμπουμ και τη συνεργασία σου με τον Φώντα Λαδή...

Το νέο μου άλμπουμ κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες απ’ τη Heaven, κι έχει τίτλο "Ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει Φώντα Λάδη". Την επιμέλεια παραγωγής την ανέλαβε ο Στέλιος Φωτιάδης. Συμμετέχει η Γλυκερία σ' ένα τραγούδι του cd με τίτλο, «Τα μάτια σου που κλαίνε». Δεν έχω λόγια ειλικρινά για να την ευχαριστήσω για τη τιμή που μου έκανε! Στα φωνητικά του άλμπουμ,  εκτός  από το τραγούδι που έχουμε πει μαζί με τη Γλυκερία, είναι η καλή μου φίλη κι εξαιρετική τραγουδίστρια, Ερωφίλη.
Στο άλμπουμ έχουν παίξει εξίσου εξαιρετικοί μουσικοί όπως, ο Πολύκλειτος Πελέλης στο μπάσο στην ενορχήστρωση και στον προγραμματισμό, ο Άρης Κούκος στο μπουζούκι, ο Κώστας Σέγγης στο πιάνο, ο Γρηγόρης Συντρίδης στη ντραμς κι ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης στις κιθάρες. Η μίξη έγινε στο στούντιο του Χρήστου Ταμπουρατζή. Τις φωτογραφίες για το άλμπουμ τις έβγαλε η Κωνσταντίνα Σαρρή την οποία την ευχαριστώ από καρδιάς!
Η αφορμή γι’ αυτό το άλμπουμ ήταν η εντελώς τυχαία γνωριμία μου με τον Φώντα Λάδη.
Του ζήτησα να τραγουδήσω αυτά τα εξαιρετικά τραγούδια που έγραψε με τους πρόωρα χαμένους φίλους του, Μάνο Λοίζο και Δημήτρη Λάγιο, και χωρίς πολύ να το σκεφτεί μου είπε ναι. Αποτελεί μεγάλη τιμή να έχω περιλάβει αυτά τα διαμάντια σε προσωπικό μου άλμπουμ!
Τον ευχαριστώ από καρδιάς για τη τεράστια αυτή τιμή!!

Ποια είναι τα συναισθήματα ενός νέου καλλιτέχνη που του δίνεται η ευκαιρία να ερμηνεύσει τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, αλλά και να συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως είναι η Γλυκερία;

Για μένα αυτό το άλμπουμ, είναι κυριολεκτικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!
Αποτελεί μια προίκα που είμαι πραγματικά υπερήφανος γι’ αυτήν αλλά παράλληλα μου δημιουργεί κι ένα επιπλέον βάρος για τις επόμενες μου κινήσεις στο χώρο του τραγουδιού.
Υπόσχομαι να προσπαθήσω και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης αυτών των τόσο σημαντικών δημιουργών και καλλιτεχνών, που με στήριξαν απλόχερα σ’ αυτήν μου τη προσπάθεια.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Το καλοκαίρι που μας έρχεται θα βρίσκομαι σε καλοκαιρινή περιοδεία με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Λένα Αλκαίου, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω  στον κόσμο αυτή τη δισκογραφική μου προσπάθεια. Εύχομαι να την αγκαλιάσει,   αν κρίνω από τα πρώτα δείγματα, πάει πάρα πολύ καλά και τον ευχαριστώ πολύ!
Αυτά κυρίως, και να ευχόμαστε αλλά και να προσπαθούμε, να έχουμε όλοι την υγειά μας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θέλει πολύ προσπάθεια ακόμα και γι’ αυτό!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλαρέτη Κομνηνού: Μια ζωή πρωταγωνίστρια

Είναι καλοκαίρι, κινηματογραφικά, φτιάχνει τη βαλίτσα της, γράφει ένα σημείωμα στους γονείς της και φεύγει από το σπίτι της. Εκείνη την ημέρα παύει να αρνείται το πάθος της για το θέατρο για χάρη των άλλων και παίρνει το δρόμο που θα τη βγάλει σε μεγάλα θέατρα, μεγάλους ρόλους, μέχρι και στο μακρινό Μεξικό.

Γιούλικα Σκαφιδά: "Βάζω την προσωπική μου ζωή σε προτεραιότητα"

Η Γιούλικα Σκαφιδά μετράει στο ενεργητικό της πολλές εμπορικές επιτυχίες ωστόσο η αγάπη της για το θέατρο είναι μεγάλη.

32 επώνυμοι φωτογραφίζονται γυμνοί για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Μια εξαιρετικά αποκαλυπτική, γυμνή φωτογράφηση φιλοξενεί το περιοδικό "ADORE" της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλους 31 επώνυμους, οι οποίοι... βγαίνουν από τα ρούχα τους –για καλό σκοπό!

Η Δήμητρα Σταθοπούλου μας προσκαλεί σ’ ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι

Μια πολύ ζεστή και όμορφη φωνή, που μετράει ήδη στο μουσικό βιογραφικό της πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Με προσεχτικά βήματα και επιλογές που την πάνε κάθε φορά κι ένα βήμα παραπέρα, η Δήμητρα Σταθοπούλου αγαπά να μαθαίνει, να ακούει, να ερμηνεύει, να ζει. Αγαπά και σέβεται τη μουσική. Τη συναντήσαμε με αφορμή το κινηματογραφικό ταξίδι που ετοιμάζει με τον Μίμη Πλέσσα στο Ρυθμός Stage και μιλήσαμε για τους μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές, για την πορεία της και τις προσδοκίες που έχει από τη μουσική του σήμερα…

"ΡΟΥΑ ΜΑΤ": Η νέα, καθημερινή ερωτική σειρά έρχεται στον ΑΝΤ1

Ο έρωτας είναι σαν μια παρτίδα σκάκι. Θέλει σκέψη, στρατηγική και στο τέλος…νικητής είναι μόνο ένας! Στη νέα, συναρπαστική καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε δύο γυναίκες και έναν άντρα θα πλαισιωθεί από ανταγωνισμό, ζήλια και πάθος και θα τους φτάσει στα άκρα.

Κατερίνα Λιόλιου: Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα του πρώτου της video clip

Την Κατερίνα Λιόλιου τη γνωρίσαμε μέσα απ΄το "Voice". Εκεί είδαμε τον τέλειο  συνδυασμό  πολύ καλής φωνής και  πολύ καλής εμφάνισης. Στο πρώτο της video clip  ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Τσαουσόπουλος φρόντισε ώστε και η εικόνα του "everything about you", της μεγάλης αυτής ραδιοφωνικής επιτυχίας, να είναι μοναδική! Η Κατερίνα μαγνητίζει το φακό, σε ένα σενάριο που θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο "hangover".