Ξανακυκλοφορεί το περίφημο κόμικ Μπόλεκ και Λόλεκ

Το περίφημο πολωνέζικο κόμικ "Μπόλεκ και Λόλεκ", που έγινε παγκόσμια διάσημο από την τηλεοπτική του εκδοχή, ξανακυκλοφορεί τώρα στα γερμανικά.
Λεπτομερέστερα: 

- Οι Μπόλεκ και Λόλεκ ήταν δύο χαρακτήρες -αδέλφια που διαδόθηκαν από το 1964 μέσω περιοδικών, αυτοτελών βιβλίων κόμικ και τηλεόρασης (περίπου 180 επεισόδια της Μπιέλσκο-Μπιάλα μέχρι το 1986). 
- Τα δύο αδέρφια στα βιβλία και τις ταινίες -αλλά και τα ίδια τα βιβλία και οι ταινίες- πήγαιναν σε κάθε γωνιά της Γης, σαν να μην υπήρχε Ψυχρός Πόλεμος μεταξύ Ανατολής - Δύσης. 
- Εκτός από τα ταξίδια, η σειρά βασιζόταν ακόμα στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αθλητισμό, το αφαιρετικό σκίτσο, την αμεσότητα και το χιούμορ. 
- Με την πτώση του κομμουνισμού, ξέσπασε 30άχρονη διαμάχη για τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς, που σταμάτησε να προβάλλεται στην τηλεόραση. 

Τώρα ο βερολονέζικος οίκος "Εulenspiegel Verlag" ξανακυκλοφορεί, μεταφρασμένα φυσικά, τέσσερα αυτοτελή βιβλία, και μάλιστα με αντεστραμμένα τα ονόματα: "Λόλεκ και Μπόλεκ". Είναι τα: "Στον (ποταμό) Ορενόκο", "Στα δάση του Καναδά", "Στην έρημο Γκόμπι" και "Στις στέπες της Αυστραλίας". Η έκδοση αυτή πιθανότατα σημαίνει το ξεκίνημα μιας νέας παγκόσμιας "καριέρας" για το κοσμαγάπητο καρτούν. 

Δείτε μερικά video της σειράς: Πηγή: athensvoice.gr