Δημήτρης Καμαρώτος - Αμαλία Μουτούση σ' έναν διαφορετικό Ιππόλυτο

Σ' αυτόν τον "Ιππόλυτο" του Ευριπίδη, η Αμαλία Μουτούση δεν παίζει μόνο τη Φαίδρα, αλλά όλους τους ρόλους. Έτσι κι ο Δημήτρης Καμαρωτός δεν παίζει μόνο τη μουσική. Ηθοποιός και μουσικός ανάγονται σε ισότιμους πρωταγωνιστές, παίρνοντας έτσι μέρος σ' έναν υποκριτικό άθλο και από 7 έως 11 Ιουνίου μας βυθίζουν στην ιστορία της Φαίδρας και του Ιππόλυτου.

Όλα τα πρόσωπα και ο Χορός του "Ιππόλυτου" μιλούν, μέσω των δύο τους, σε ένα καταιγιστικό χρόνο. Μιλούν γι' αυτό που τους συνέβη σαν να πρόκειται για μια ιστορία πριν από τον ύπνο.  Ένα μύθο που μιλάει για έντονα συναισθήματα, ομορφιά και αποτρόπαιες στιγμές. 


Η μουσική είναι εδώ μια συνεχής παράλληλη σύνθεση που εκκινεί από την ανάλυση της προσωδίας, συνυπάρχοντας, ή/και αμφισβητώντας τη φωνή. Επιτρέπει την εναλλαγή των προσώπων και του Χορού και επιχειρεί, με τελείως σύγχρονα μέσα, κάτι που πλησιάζει στη φύση και την αρχική υπόσταση της παράστασης του δράματος με έναν υποκριτή. Πλέγματα ήχου σαν ηχητικές μάσκες, νέες προσωδίες   και απροσδόκητες πολυφωνίες γεννιούνται καθώς, από κοινού, μουσικός και ηθοποιός, μας βυθίζουν σε μια τραγωδία γεμάτη έρωτα, παραφορά, μίσος και εκδίκηση. 

Σύλληψη και Ηχητική δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός. Ερμηνεία: Αμαλία Μουτούση (κείμενο), Δημήτρης Καμαρωτός (μουσική). Μετάφραση: Νίκος Φλέσσας. Συνεργασία στην δραματουργία: Σύλβια Λιούλιου. Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη. Κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Φωτισμός: Γιάννης Δρακουλαράκος. Σχεδιασμός Ήχου: Kώστας Μπώκος. Βοηθός Σκηνογράφου: Φιλάνθη Μπουγάτσου. Εκτέλεση παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη 

ΠΑΡΑΛΛΗΛH ΔΡΑΣH: Σάββατο 10 Ιουνίου. Εργαστήριο με τον Δημήτρη Καμαρωτό 

Info 
07 Ιουνίου 2017 
Έως 11 Ιουνίου 2017 | 21:00. Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (πλ. Καρύτση 8, Αθήνα). Πληροφορίες στη Στέγη: 210 900 5 800. Διάρκεια: 110 λεπτά

Πηγή: tospirto.net