Έκθεση: Πώς είδε την πόλη ο καλλιτέχνης;

Διαφορετικοί δημιουργοί παρατήρησαν και κατέγραψαν το αστικό τοπίο, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται σε μια σειρά έργων, από τις 5/5 έως τις 3/6 στη Manifactura Gallery στο Χαλάνδρι, και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Το πολύπλοκο και δαιδαλώδες αστικό τοπίο αποκαλύπτει διαφορετικές πτυχές του μέσα από τις ματιές τεσσάρων εικαστικών. Τα μέλη της ομάδας ΣυνArtηση5, αφού παρατήρησαν την πόλη, δημιούργησαν μια σύνθετη απεικόνισή της όπου ο καθένας εκφράζει την προσωπική του διαδρομή. Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας παρουσιάζεται αυτές τις μέρες (5/5-3/6) στην έκθεση "Πόλεων όψεις", στην γκαλερί Manifactura Gallery στο Χαλάνδρι. 


Στην "Πόλεων όψεις", η Κατερίνα Δροσοπούλου συνθέτει αστικές εικόνες χρησιμοποιώντας διακριτά ρεαλιστικά στοιχεία ή επιλέγοντας την αφηρημένη χρήση των γραμμών και των χρωμάτων. Ο Αλέξανδρος Κριεζής ζωγραφίζει αποτυπώματα που ανακαλούν τη γεωμετρική σύνθεση της πόλης και τα χρώματα που την περιβάλλουν. Η Μαίρη Σκιαδά σμιλεύει σε κομμάτια ξύλου πρόσωπα και φιγούρες, επιστρέφοντας στην πόλη, σε άλλη μορφή, τα υλικά που κάποτε χρησίμευσαν στο χτίσιμό της. Η Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου, τέλος, φωτογραφίζει το απροσδόκητο και παρουσιάζει εικόνες που εκπλήσσουν, έχοντας καταγράψει μια στιγμιαία ανατροπή. 

Μια έκθεση που αξίζει να επισκεφτείτε για να ανακαλύψετε τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε κάθε καλλιτέχνης το περιβάλλον που φιλοξενεί τις καθημερινές στιγμές μας. 

Manifactura Gallery: Αριστοφάνους 17, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6813129,  fb page: Manifactura Gallery

Πηγή: elle.gr