"Ολα για την Εύα": Η Κέιτ Μπλάνσετ στα χνάρια της Μπέτι Ντέιβις

Αν κάποια θα μπορέσει να ακολουθήσει, επάξια και τολμηρά, τα χνάρια της Μπέτι Ντέιβις, δεν είναι άλλη από την Κέιτ Μπλάνσετ. Η διπλά οσκαρική πρωταγωνίστρια, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε Τσέχοφ στις θεατρικές σκηνές από το Σίδνεϊ μέχρι το Μπρόντγουεϊ, τώρα αναλαμβάνει κάτι εξίσου προκλητικό.

Θα ερμηνεύσει τη ζηλόφθονη "Μάργκο Τσάνινγκ", το ρόλο που έκανε διάσημο η Μπέτι Ντέιβις στην ταινία του 1950 "Όλα για την Εύα" του Τζ. Μάνκιεβιτς. 


Η ταινία είχε φύγει με 6 Όσκαρ, κανένα όμως για τις δύο βασικές ηθοποιούς του, την Ντέιβις και την Αν Μπάξτερ. Κι όμως, 70 χρόνια μετά, η ερμηνεία της Ντέιβις διδάσκεται σε σχολές υποκριτικής - ως όφειλε. "Η Ντέιβις ερμηνεύει την Μάργκο Τσάνινγκ ως ένα τοξικό πλάσμα με σαρκοβόρο εγωισμό και δηλητηριώδη γλώσσα" είχαν γράψει οι κριτικές τότε. Και η Μπλάνσετ - ω τι θα μπορούσε να κάνει η Μπλάνσετ με έναν τέτοιο ρόλο! 

Η θεατρική παράσταση θα ανέβει στο West End του Λονδίνου (συγκεκριμένο θέατρο ή ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί) την άνοιξη του 2018. Τη σκηνοθεσία θα υπογράφει ο βραβευμένος με ΤΟΝΥ (για το "Κάτω από τη Γέφυρα" του Αρθουρ Μίλερ) θεατρικός σκηνοθέτης Ίβο βαν Χόβε. 


Θα είναι μεγάλη επιστροφή για την Μπλάνσετ στα θεατρικά σανίδια του Λονδίνου, καθώς έχει να εμφανιστεί στο West End από το "Plenty" το 1999. Παλιότερα, είχε παίξει εκεί από "Θείο Βάνια", μέχρι "Hedda Gabler". 

Ανυπομονούμε για περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως για το ποια θα παίξει την Εύα.

Πηγή: flix.gr (Πόλυ Λυκούργου)