Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: "Μόνο οι μετριότητες μπορούν να αρέσουν σε όλους"

Στην Κυριακάτικη Ελευθερία έδωσε συνέντευξη ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και μίλησε για όσα τον ενοχλούν, για την κατάθλιψη και τον τρόπο που τη διαχειρίστηκε αλλά και για το τι σκέφτεται για τον τρόπο που τον βλέπουν οι άλλοι.

Για τον τρόπο που τον βλέπουν οι άλλοι σχολίασε: "Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Ούτε πρέπει. Ούτε σαν καλλιτεχνική οντότητα, ούτε ως άνθρωπος. Δεν γίνεται να είσαι καλός με όλους. Αν αρέσεις σε όλους, σημαίνει πως είσαι ένα νωθρό, ακίνδυνο πράγμα. Μόνο οι μετριότητες μπορούν να αρέσουν σε όλους. Χωρίς εχθρούς είσαι ένα πλάσμα άοσμο. Όταν κάποιος φύγει από τη μετριότητα, μοιραία αποκτά φανατικούς υπέρ και κατά. Εγώ έχω ακούσει αρνητικές κουβέντες ακόμα και για τον Παΐσιο, που είναι ένας σύγχρονος άγιος". 

Για όσα τον ταράζουν είπε: "Η άδικη κρίση, η αδικία και το ψέμα. Η δουλειά μου είναι προ κρίση. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και καλά κάνει. Τώρα στο διαδίκτυο μπορούν να με παρουσιάσουν την ίδια στιγμή σαν να είμαι ο Στραβίνσκι και ο μεγαλύτερος Καραγκιόζης. Δεν με απασχολεί. Αλλά δεν μπορείς να λες για μένα πως είμαι φραγκοφονιάς. Οι μουσικοί μου παίζουν μαζί μου τριάντα χρόνια. Δεν είμαι άνθρωπος των χρημάτων. Αν ήμουν, θα είχα βγάλει πολλά λεφτά". 

Για την κατάθλιψη και τον τρόπο που την διαχειρίστηκε δήλωσε: "Έχω περάσει κατά καιρούς πολλές καταθλίψεις. Ήξερα όμως τον λόγο που το πάθαινα, γι' αυτό τις καταπολεμούσα. Αν δεν ξέρεις για ποιον λόγο έχεις κατάθλιψη, τότε αγγίζεις τη μανιοκατάθλιψη και αυτά είναι ενδόμυχα πράγματα, φροϋδικές καταστάσεις που μπορούμε να συζητάμε ώρες".