Ψεύτικες ξανθιές: Οκτώ εικαστικοί παρουσιάζουν από ένα έργο και ένα κόσμημα

Οκτώ εικαστικοί παρουσιάζουν από ένα έργο και ένα κόσμημα στην έκθεση Suicide Blonde, που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος), από 4 ως 10 Μαΐου 17.00-21.00.


"Η φράση 'suicide blonde' προέρχεται από ένα θεατρικό λογοπαίγνιο των αρχών του 20ού αιώνα με τα ρήματα to dye = βάφω και to die = πεθαίνω. 'My wife is a suicide blonde _ dyed by her own hand', λέει ο σύζυγος με αυτοσαρκασμό και ίσως λίγη περηφάνια. Βαμμένη από το ίδιο της το χέρι, αντί για πεθαμένη από το ίδιο της το χέρι. Σε κάθε περίπτωση, αυτόχειρας" λένε οι επιμελητές της έκθεσης Αθηνά Σταμάτη και Ελευθερία Σταμάτη. 

"Από τότε η φράση σημαίνει την ψεύτικη, την 'φτηνή' ξανθιά, που έχει ξεβάψει τα μαλλιά της με οξυζενέ, με κάπως κακόγουστο αποτέλεσμα, σίγουρα όμως σέξυ. 

Με αφορμή αυτήν την επιθυμία για λάμψη της ψεύτικης ξανθιάς, μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών παρουσιάζουν από ένα έργο και ένα 'κόσμημα'. Στο επίκεντρο βρίσκεται η σχέση του αληθινού με το ψεύτικο, του χρυσού με το επιχρυσωμένο... Είναι η επικάλυψη με ένα λαμπερό υλικό αρκετή για να ξεγελάσει τον εαυτό μας και τους άλλους; Σκέψεις για το ακριβό και το φτηνό, το αυθεντικό και το επίπλαστο, τη σχέση της ομορφιάς με το αληθινό αλλά και με το ψεύτικο" λένε οι επιμελητές. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Βανέσσα Αναστασοπούλου, Λίνα Θεοδώρου, Ιωάννα Μύρκα, Jennifer Nelson, Μαρία Νυμφιάδη, Λίλα Πολενάκη, Αθηνά Σταμάτη και Ελευθερία Σταμάτη. Συμμετέχουν επίσης η Ευανθία Πατσιαούρα (social anthropologist) και η Νατάσα Χαντά Martin (dance anthropologist). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Βορρέ. 

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017, στις 20.00. 

Σάββατο 06/05/2017, 19:00: Ο Γιώργος Πατεράκης και η "χορωδία φίλων του String Theory Quartet". 
Τετάρτη 10/05/2017, 19:00: Η χορογράφος και εικαστικός Zoja Smutny παρουσιάζει την περφόρμανς Rosé Porn.

Πηγή: in.gr