57η Biennale της Βενετίας: Εξέχουσες προσωπικότητες στο ελληνικό περίπτερο

Η μεγαλύτερη και πιο εμβληματική έκθεση σύγχρονης τέχνης που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Βενετία της Ιταλίας, άνοιξε την Πέμπτη τις πόρτες της για το κοινό. Η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, έκανε τα επίσημα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων καλλιτεχνών, συντελεστών και χορηγών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα previews των προηγούμενων ημερών, όλοι οι μεγάλοι παράγοντες και συντελεστές από τα άλλα περίπτερα, θαύμασαν την ελληνική συμμετοχή, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το ελληνικό περίπτερο είναι ένα από τα πέντε καλύτερα. 

Στη φωτογραφία η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, πρόεδρος της EFA Ventures, οι οποίοι συμμετείχαν ως χορηγοί μεταξύ και άλλων εταιρειών-χορηγών, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και η Φένια Κοσοβίτσα, Παραγωγός της Blonde Audiovisual Productions. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η συμβολή και η παρουσία των εξεχόντων χορηγών αποδεικνύει την υποδειγματική σύμπραξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τις καλλιτεχνικές αξίες και την τέχνη.

Πηγή: tovima.gr (Ζουμπουλάκης Γιάννης)