Κάννες 2017: Η Μαριόν Κοτιγιάρ δίνει ζωή στη συνέντευξη Τύπου του "Ismael's Ghosts"

Το Φεστιβάλ Καννών κλείνει φέτος τα 70 του χρόνια κι η γενέθλια διάθεση φαίνεται ήδη με κάθε ευκαιρία. Το ίδιο και με την ταινία έναρξης. Τα "Φαντάσματα του Ισμαήλ", είναι προφανές πως επιλέχθηκε κατ' αρχάς επειδή είναι γαλλική ταινία, κατά δεύτερο επειδή σκηνοθετεί ο ιδιαίτερα σεβαστός τη Γαλλία, Αρνό Ντεπλεσέν και, κυρίως, επειδή έφερε στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης, τη μεγαλύτερη νέα Γαλλίδα σταρ, Μαριόν Κοτιγιάρ, περιτριγυρισμένη από ηθοποιούς εμβλήματα στη χώρα, τον Ματιέ Αμαλρίκ, την Σαρλότ Γκενσμπούργκ και τον Λουί Γκαρέλ.

Η ταινία, παρακολουθεί τον Ισμαήλ (Ματιέ Αμαλρίκ), σκηνοθέτη στη συγγραφή και προετοιμασία της νέας του ταινίας, παθιασμένο αλλά ικανοποιημένο μέσα στη νέα του σχέση με τη Σίλβια της Σαρλότ Γκενσμπούργκ, ο οποίος βλέπει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του, όταν επανεμφανίζεται στη ζωή του η Καρλότα της Μαριόν Κοτιγιάρ, η πρώην γυναίκα του και μεγάλος έρωτάς του, την οποία θεωρούσε νεκρή. Μπορεί ο Ισμαήλ να βρίσκεται στο επίκεντρο και στον τίτλο της ταινίας, είναι όμως οι γυναίκες ηρωίδες που κρατούν τα ινία, εγκεφαλικά και συναισθηματικά, του φιλμ. 

Αυτή, τη γυναικεία προτεραιότητα, αποτέλεσε και το βασικό θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αρνό Ντεπλεσέν, μαζί με τους ηθοποιούς του. 

Μιλώντας για την Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Αρνό Ντεπλεσέν εξήγησε ότι την επέλεξε και την αγάπησε, επειδή "η καριέρα της Μαριόν είναι απρόβλεπτη. Τη λάτρεψα στην ταινία που έκανε με τους αδελφούς Νταρντέν. Έχει την εκπληκτική ικανότητα να δημιουργεί ένα μύθο και μετά να πετά τον μύθο τη στιγμή που αυτός τη βαραίνει". 

Μιλώντας για τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ, ο Αρνό Ντεπλεσέν είπε ότι για το ρόλο της Σίλβια, αναζητούσε μια ηθοποιό που "να κρύβει αληθινή φωτιά κάτω από τις στάχτες. Η Σαρλότ έχει έναν τρόπο να αποδέχεται το σκάνδαλο, μ' έναν πολύ γαλήνιο και ήρεμο τρόπο". 

Η Μαριόν Κοτιγιάρ, από την άλλη πλευρά, τόνισε ότι θα προσπαθεί όλο και περισσότερο να δουλεύει με γυναίκες συμπρωταγωνίστριες. 

"Γνώρισα περισσότερους άντρες ηθοποιούς απ' ό,τι γυναίκες στην καριέρα μου και θα ήθελα αυτό να το αλλάξω. Θα μου άρεσε πολύ να παίζω περισσότερο σε ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες, έχω πάθος για τις ηθοποιούς και είναι κάτι που ανέκαθεν ήθελα. Γι' αυτό κι ήταν υπέροχο να μοιραστώ αυτή τη σχέση στην οθόνη με τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ". 

Η συζήτηση ήρθε και στη διάρκεια της ταινίας του Ντεπλεσέν, στα 114' που, παραδόξως, δεν είναι το director's cut που συνήθως επιλέγει να προβάλλει το Φεστιβάλ Καννών, αλλά μια κατά 20 λεπτά μικρότερη βερσιόν του! Μάλιστα, το director's cut του Ντεπλεσέν θα προβληθεί μόνο σε μία αίθουσα στο Παρίσι, στο Παντεόν, ιδιοκτησίας του Πασκάλ Κοσετέ που είναι και ο παραγωγός της ταινίας. "Αυτή η ιδέα υπάρχει εδώ και καιρό", εξήγησε αμυνόμενος ο Αρνό Ντεπλεσέν. "Ήταν η πρόταση του παραγωγού και το διερευνούσαμε. Οι ταινίες δεν είναι δύο. Υπάρχει η πρωτότυπη βερσιόν και αυτή που είδατε εσείς. Η πρωτότυπη είναι πιο εγκεφαλική. Αυτή που είδατε εσείς είναι η πιο συναισθηματική".
Πηγή: flix.gr (Λήδα Γαλανού)