Μαρία Κίτσου - Ευσταθία δίνουν φωνή σε έρωτες σπουδαίων γυναικών - 19 Μαΐου

Η Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου κάνουν ένα μελωδικό ταξίδι στο χρόνο με φόντο μεγάλους έρωτες σπουδαίων γυναικών του 19ου και 20ου αιώνα. Ο λόγος για το μουσικό-θεατρικό αναλόγιο "Σε θέλω" που θα παρουσιαστεί στις 19 Μαΐου στη σκηνή του Ιανού. Η παράσταση εμπνέεται από το ομώνυμο τελευταίο τραγούδι της Ευσταθίας που είναι μια τολμηρή, εξελληνισμένη, διασκευή του γνωστού "I want you" του Elvis Costelo.

Στη σκηνή η Μαρία Κίτσου παρεμβαίνει σαν Μαρία Πολυδούρη, μετατρέποντάς το εν λόγω τραγούδι σε ένα απελπισμένο "σε θέλω" απέναντι στον "Τάκη" της, τον Καρυωτάκη. 

Εκτός από τη Μαρία Πολυδούρη μερικές από τις ηρωίδες που επισκέπτονται με τα ηχηρά τους "σε θέλω" τη σκηνή είναι η διανοούμενη Σιμόν ντε Μποβουάρ, η Ρωσίδα ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα, η γλύπτρια Camille Claudel, η δική μας Μυρτιώτισσα , η ζωγράφος Frida Kahlo, η Μάρλεν Ντίντριχ μέχρι και η αντισυμβατική συλλέκτρια έργων τέχνης Γερτρούδη Στάιν με την αγαπημένη της Άλις Τόκλας. 

Η Μαρία Κίτσου ενσαρκώνει με το δικό της μοναδικό τρόπο αυτές τις γυναικείες προσωπικότητες, τραγουδάει και σκηνοθετεί την παράσταση. 

Η Ευσταθία τραγουδάει, αφηγείται και γράφει τα κείμενα της παράστασης. Εκτός όμως από τα πρωτότυπα κείμενα, ακούγονται και κάποια αυθεντικά αποσπάσματα από την αλληλογραφία των γυναικών. 

Οι συγκινητικές ιστορίες τους άλλοτε δοσμένες πιο δραματικά, άλλοτε με χιούμορ μπλέκονται με τραγούδια διαφορετικών εποχών και στυλ, από ένα μελαγχολικό βαλς του Σοπέν μέχρι ένα ελαφρό τραγούδι του μεσοπολέμου κι από τη γαλλική ποπ του 60 μέχρι τα τραγούδια της Ευσταθίας. 
Έτσι λοιπόν οι δύο καλλιτέχνιδες συνυπάρχουν αρμονικά στη σκηνή έχοντας ως κοινό την αγάπη τους για το παρελθόν εκείνο που τους δίνει το γερό πάτημα για την απόλαυση του παρόντος μεταμορφώνοντάς το όπως λέει και ο Νίτσε σε "μόριο αιωνιότητας". 

Σκηνοθεσία: Μαρία Κίτσου. Πρωτότυπα κείμενα, μουσική: Ευσταθία. Κρουστά, κιθάρα, φωνητικά: Μανόλης Λιανής. Βιολί: Μελίνα Ντελίκου. Πιάνο: Χάρης Μπότσης 

Info 
19 Μαΐου 2017 
Στις 21:30. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.
Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€. 
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO. 
Πληροφορίες: IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα. 
Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

Πηγή: tospirto.net