Ο Θωμάς Στεργίου στο pressmixer.gr: Το λαϊκό τραγούδι μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μου

Ο Θωμάς Στεργίου, είναι ένας ταλαντούχος ερμηνευτής που αγαπά την αλήθεια του λαϊκού τραγουδιού. Αυτή την αλήθεια θέλει να υπηρετήσει και ο ίδιος, γιατί τον αγγίζει και μιλάει στην καρδιά του. Ο Χρήστος Νικολόπουλος τον εμπιστεύτηκε και του ανοίγει το δρόμο για μια ξεχωριστή διαδρομή, γεμάτη όμορφες μουσικές στιγμές.


Πόσο επηρέασε ο πατέρας σου την επιλογή σου να ασχοληθείς με το τραγούδι γενικά και το λαϊκό τραγούδι ειδικότερα;

Μεγάλωσα με λαϊκά ακούσματα λόγω του πατέρα μου που έπαιζε  μπουζούκι και έγραφε τραγούδια. Αγάπησα και αγαπώ πολλά είδη, αλλά το λαϊκό και το ερωτικό είναι αυτά που με άγγιξαν.

Ποια θεωρείς ως τα βασικά εφόδια που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης σήμερα για να μπορέσει να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος;

Πέρα από το ταλέντο, να είναι αληθινός.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία του λαϊκού τραγουδιού που σε γοητεύουν; Υπάρχουν και κάποια άλλα είδη που ξεχωρίζεις;

Το λαϊκό τραγούδι μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μου. Οι στίχοι του είναι αληθινοί, βγαλμένοι από την καθημερινότητα. Μου αρέσει πολύ και η ροκ μουσική. Σκέψου πως το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι Pink Floyd!

Ποιες στιγμές της μέχρι τώρα πορείας σου θεωρείς σημαντικές;

Για μένα όλες οι στιγμές είναι εξίσου σημαντικές. Δεν αφήνω καμία απ’ έξω. Σίγουρα, όμως, η συνεργασία μου με τον Χρήστο Νικολόπουλο είναι η πιο σημαντική μέχρι τώρα στιγμή μου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τι κρατάς από τη συνάντησή σου με τον σημαντικό αυτό συνθέτη;

Ο Πασχάλης Τερζής με σύστησε στον Χρήστο Νικολόπουλο κι, αφού εκείνος με άκουσε, ήρθαμε σε επικοινωνία. Από τη μέχρι τώρα επαφή μου μαζί του μου έχει κάνει εντύπωση το ήθος του, η πραότητα του και η καλοσύνη του. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο ταλέντο του. Αυτό είναι ήδη γνωστό. Κι αισθάνομαι πως είναι τιμή μου που μου εμπιστεύτηκε τις μουσικές του.

Υπάρχουν κάποιες άλλες συνεργασίες που θα ήθελες να κάνεις στο προσεχές μέλλον;

Οποιαδήποτε συνεργασία είναι σημαντική, ειδικά στην εποχή μας, αρκεί να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, το λαϊκό τραγούδι.

Τι άλλο μας ετοιμάζεις αυτή την περίοδο και ποια τα σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Άλλα δύο τραγούδια θα κυκλοφορήσουν σύντομα, σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Δημήτρη Τσάφα και του Λευτέρη Χαψιάδη. Εν τω μεταξύ, συνεχίζω με live σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.