Ο Χάρης Φραγκούλης ανεβάζει Lenz

O Χάρης Φραγκούλης και η ομάδα Kursk επιστρέφουν στο θεατρικό προσκήνιο ανεβάζοντας το εμβληματικό βιβλίο του Georg Büchner, Lenz από τις 20 Απριλίου στη σκηνή του Bios. Σκηνοθετεί ο ίδιος ο Χάρης Φραγκούλης και πρωταγωνιστούν οι Σοφία Κόκκαλη, Αντρέας Κοντόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος.

Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Jakob Michael Reinhold Lenz, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Oberlin. Ο Georg Büchner έγραψε τη νουβέλα Lenz το 1835 αντλώντας υλικό από το ημερολόγιο του Oberlin. Το ημερολόγιο και η νουβέλα έχουν ως θέμα τους τη συνύπαρξη του Lenz και του Oberlin. 

"Ήδη. Κλαίει. Ήδη. Ο Lenz. Κλαίει για το θάνατό μου. Για το θάνατό του. Ήδη. Κλαίει. Κλαίω. Για το θάνατό του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του. Για το θάνατο αυτού που έγραψε για το θάνατο του Lenz κλαίω.
Πώς μίλαγαν παλιά; Πώς φίλαγαν παλιά;
Πρέπει κάτι να παραμερίσω για να δω. Μπαίνετε μπροστά και δεν μπορώ να δω.
Ένα κομμάτι μου μπαίνει μπροστά και δεν μπορώ να δω.
Εσείς που γίνατε κομμάτι μου μπαίνετε μπροστά και δεν μπορώ να δω.
Γι' αυτό θα δαγκωθώ". 


Να σημειωθεί πως η ομάδα Kursk δημιουργήθηκε το 2012. Προηγούμενες παραστάσεις: Woyzeck στο Απλό Θέατρο, Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και στο Θέατρο Τέχνης (Φεστιβάλ Αθηνών 2015). 

Συντελεστές: Μετάφραση: Μένης Κουμανταρέας. Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης. Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Πανουργιά. Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής. Επιμέλεια κίνησης: Χαρά Κότσαλη. Φωτισμοί: Manu Tilinski. Βοηθός σκηνοθέτη: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου. Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου. Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Αντρέας Κοντόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος 

Info: Bios Main. Διάρκεια παραστάσεων: Πέμπτη 20 Απριλίου έως Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή.  Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Πηγή: tospirto.net