Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι για το θάνατο της Νταϊάνα: Έφτασα ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως ζήτησε τη βοήθεια ψυχοθεραπευτή για να κατορθώσει τελικά να ξεπεράσει τον πρόωρο θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα. Ο 32χρονος πρίγκιπας παραχώρησε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα "The Telegraph", σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποβάλλουν το στίγμα γύρω από τις ψυχικές ασθένειες.

Ο ίδιος, παρότι ήταν μόλις 12 χρονών όταν η μητέρα του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε απλώς να μην τη σκέφτεται και δεν ζήτησε βοήθεια από ειδικό μέχρι την ηλικία των 28, ύστερα από "δύο χρόνια απόλυτου χάους" και αφότου έφτασε πολύ κοντά στην κατάρρευση. 


"Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η απώλεια της μητέρας μου στην ηλικία των 12, που είχε ως αποτέλεσμα να καταπνίξω όλα μου τα συναισθήματα, είχε σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή, αλλά και στη δουλειά μου", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Ο τρόπος μου για να το αντιμετωπίσω ήταν να βυθίσω το κεφάλι μου στην άμμο, αρνούμενος να σκεφτώ τη μητέρα μου, γιατί πώς αυτό θα βοηθούσε;" τόνισε ο πρίγκιπας Χάρι, για να προσθέσει: "(σ.σ. Έλεγα στον εαυτό μου) αυτό μόνο θα σε στενοχωρήσει, δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω. Επομένως, από συναισθηματική άποψη, σκεφτόμουν "ωραία, μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να γίνουν μέρος οποιουδήποτε πράγματος. Οπότε ήμουν ένας τυπικός 20άρης, 25άρης, 28άρης που γυρνούσα από εδώ και από εκεί λέγοντας ότι η "ζωή είναι υπέροχη", ότι η "ζωή είναι ωραία" και αυτό ήταν". 

"Έπειτα ξεκίνησα να κάνω ορισμένες συζητήσεις και ξαφνικά, όλο αυτό το πένθος που δεν είχα διαχειριστεί μέχρι τότε άρχισε να έρχεται στην επιφάνεια και σκεφτόμουν, "υπάρχουν πολλά πράγματα εδώ που πρέπει να αντιμετωπίσω"", εξήγησε ο Χάρι. 


Ο μικρότερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα αποκάλυψε ότι ζήτησε τη βοήθεια ειδικού μετά από παρότρυνση του μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος, πάντα κατά τον ίδιο, του είπε: "Κοίτα, πρέπει να το αντιμετωπίσεις όλο αυτό. Δεν είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι ότι τίποτα δεν σ' έχει επηρεάσει". 

Ο Χάρι ομολόγησε, επίσης, ότι η διαχείριση του πένθους μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης τον εξώθησε πολλές φορές στα πρόθυρα της ολικής κατάρρευσης. 

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν επισκέφτηκε ψυχίατρο, ο Χάρι ανέφερε ότι το έχει κάνει αρκετές φορές, ενώ παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν ήταν επιθετικός και στράφηκε στο μποξ για να εκτονώσει το συσσωρευμένο θυμό του. 

"Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έκανα μποξ, γιατί όλοι μου έλεγαν ότι το μποξ είναι καλό για μένα και είναι πράγματι ένας καλός τρόπος να αποβάλεις την επιθετικότητά σου" τόνισε ο Βρετανός πρίγκιπας και συμπλήρωσε: "Και πράγματι αυτό με έσωσε γιατί βρισκόμουν στα πρόθυρα να χτυπήσω κάποιον". 


Από τη στιγμή που έμαθε να μιλά με ειλικρίνεια για τα συναισθήματά του, εξήγησε ο ίδιος, νιώθει έτοιμος να θυσιάσει "αίμα, δάκρυα και ιδρώτα" για να κάνει τη διαφορά για άλλους ανθρώπους. 

"Η δική μου εμπειρία μου έδειξε ότι μόλις αρχίσεις να μιλάς γι' αυτό (σ.σ. το πρόβλημά σου), συνειδητοποιείς ότι είσαι μέλος ενός μεγαλύτερου συνόλου" εξήγησε ο Χάρι. 

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι στην Bryony Gordon στο podcast που ακολουθεί: Πηγή: lifo.gr