Η Ντακότα Τζόνσον ετοιμάζεται για τα δικαστήρια με την νέα της ταινία "Unfit"

Η Ντακότα Τζόνσον αφήνει για λίγο τα σκοτεινά ερωτικά παιχνίδια και ετοιμάζεται να μπει στα δικαστήρια. Η νέα ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει θα είναι ένα δικαστικό δράμα με τίτλο "Unfit" και βασίζεται στο βιβλίο του Άνταμ Κοέν "Imbeciles: The Supreme Court, American Eugenics, and the Sterilization of Carrie Buck".

Η ταινία θα μιλάει για ένα αρκετό σοβαρό θέμα που απασχόλησε τις ΗΠΑ στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν το 1927 μια δικαστική απόφαση επέτρεπε την αναγκαστική στείρωση ανεπιθύμητων πολιτών. 
Η ιστορία θα περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή κοπέλα στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως "διανοητικά καθυστερημένη" και στειρώθηκε από την πολιτεία, το οποίο πολύ αργότερα θεωρήθηκε ως απάνθρωπο. 
Η Ντακότα Τζόνσον είπε για τον ρόλο της: "όπως αρκετοί άλλοι, έτσι κι εγώ δεν ήμουν μυημένη σε αυτή την συγκλονιστική και ταυτόχρονα συναρπαστική στιγμή της Αμερικάνικης ιστορίας. Γρήγορα μου έγινε εμμονή το ρίξω φως στην τραγικό παράπτωμα της Αμερικάνικης δικαιοσύνης. Η ιστορία της Κάρι Μπακ είναι οδυνηρή καθώς πολλές πτυχές της ιστορίας της είναι παραδόξως σύμφωνες με τις απόψεις της (αμερικάνικης) κυβέρνησης για τις γυναίκες σήμερα". 
Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος σκηνοθέτης, το σενάριο είναι της Μελίσσα Λόντον Χίλφερς, μιας δικηγόρου που άφησε το επάγγελμά της για να γίνει σεναριογράφος, και την διανομή θα κάνει η Amazon Studios, που πρόσφατα μας έδωσε και το "Mancherster by the Sea".

Πηγή: flix.gr (Χρήστος Μπακατσέλος)