Ο Βαγγέλης Περρής στην Ελένη Μενεγάκη: Το Survivor, η αιχμηρή κριτική στον Γιώργο Λιάγκα και όσα τον ενοχλούν στην τηλεόραση


Ο Βαγγέλης Περρής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η διάσημη παρουσιάστρια δεν θα μπορούσε να τον ρωτήσει για όσα του αρέσουν, αλλά κυρίως για όσα δεν τον ευχαριστούν στην τηλεοπτική πραγματικότητα της φετινής σεζόν. 

Η κριτική στο Survivor:
Δεν θέλω να κάνω τον προφήτη, αλλά όταν συζητούσαμε για το Survivor μου είπαν προβλέψεις ειδημόνων. Μου λένε ο τάδε στοιχηματίζει πως το Survivor δεν θα υπερβεί το τάδε ποσοστό, εγώ έλεγα ότι θα πάει πάρα πολύ καλά, ότι το 30άρι το έχει στο νερό. Είναι μια τέτοια εποχή και τέτοιο κανάλι. Το ίδιο προϊόν αν έπαιζε σε άλλο κανάλι, που δεν ήταν ανερχόμενο ή outsider, δεν θα είχε την ίδια επιτυχία. Δεν θα έκανε τα ίδια νούμερα σε άλλο κανάλι. Ήταν πιο εύκολο να προσελκύσει το κοινό. (...) Πιστεύω πως τα κανάλια τα συμβατικά δεν θα έκαναν αυτές τις επιλογές, δεν θα έκαναν την επιλογή της κριτικής επιτροπής που είχε το Voice και δεν θα έκαναν επιλογή ενός προγράμματος αιχμής (όπως το Survivor) με αυτή τη συχνότητα και αυτή τη σύνθεση. Θα πήγαιναν σε αυτά που ξέρουν να κάνουν. Ένα πάνελ, ένας λαϊκός τραγουδιστής, μια λαϊκή τραγουδίστρια.

Για τον Γιώργο Καπουτζίδη, το Rising Star και τον Γιώργο Λιάγκα:
Ο Καπουτζίδης ήταν καλός επειδή ασχολείται. Από ό,τι είδες στο τελευταίο live ήταν ένας άνθρωπος που είχε καθίσει, είχε γράψει, είχε ετοιμάσει τραγούδια. Δεν ήταν ότι πήγε λέγοντας "πού είναι το autocue, μεγαλώστε το γράμμα για να το βλέπω". Συνήθως έτσι γίνεται η παρουσίαση σε τέτοια show. O Λιάγκας δεν έδωσε τη δική του νότα στο Rising Star, είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί τα standards του ΑΝΤ1, δηλαδή το autocue. Τα γράφει και ο ίδιος άνθρωπος γι' αυτό είναι σαν να βλέπεις μεταγλώττιση. (...) Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προφανώς ελεύθερο, που δεν είναι και το καλύτερο. Είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν τον αστεϊσμό που δεν είναι το γερό τους χαρτί και υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι διαδικασίας που είναι πολύ δύσκολη. Άκουγα το τελευταίο επεισόδιο και ήταν σαν να μου διάβαζε κάποιος οδηγίες χρήσης για πλυντήριο. Πάρα πολύ πράγμα... Μπερδευόντουσαν και οι ίδιοι. Αυτό δεν είναι θελκτικό, δεν είναι καλή τηλεόραση. Η μεγάλη χρήση του autocue δεν κάνει καλό. Γιατί δεν το κάνουμε καλά, το autocue το κάνουν και στην Αμερική, αλλά από υπερταλαντούχους συγγραφείς γραμμένο και από υπερταλαντούχους ανθρώπους που το αποδίδουν. Οπότε δεν σου δίνει την εντύπωση πως είναι κάτι που το διαβάζεις, αλλά φαίνεται κομμάτι μιας διαδικασίας.

Αν ήταν αυτός η Αθηναΐς Νέγκα θα είχε κινηθεί νομικά εναντίον του Γιώργου Λιάγκα;
Αν ήμουν εγώ η Αθηναΐς, ναι βέβαια. Αν ήμουν εγώ και άκουγα αυτά που απευθύνθηκαν σε μένα, βεβαίως θα το είχα κάνει.

Αυτό που τον ενοχλεί στην τηλεόραση:
Δεν μπορώ να αποδεχθώ ένα είδος εκπομπής που συνέχεια επαναλαμβάνεται, που συνέχεια κατεβάζει τον πήχη προς τα κάτω και είναι ο ανέξοδος επιθετικός σχολιασμός ανθρώπων που τους πετάμε γιαούρτια, μαχαίρια, τσεκούρια μόνο και μόνο για να καλύψουμε πέντε λεπτά εκπομπής. Είναι ένα είδος εκπομπής που με τρομάζει και τρομάζω που βλέπω ότι υπηρετείται από νέους ανθρώπους. Δεν πιστεύω ότι ήταν αυτό το όνειρο της ζωής τους. Συζητώντας προχθες με κάποιον σχετικό του είπα: "Δηλαδή εσύ μεγαλώνοντας αυτό είχες όνειρο να κάνεις; Να βγαίνεις και να λες συνειδητά ψέματα; Να καταρρακώνεις ανθρώπους, χωρίς να μπορείς να το στηρίξεις; Απλά επειδή σου είπαν πως πρέπει να είσαι επιθετικός; Αυτό είναι ένα είδος εκπομπής που με εκπλήσσει και θα συνεχίσει να με εκπλήσσει".

Πηγή: yupiii.gr (Κωνσταντίνος Αντωνάτος)