"Ανεπιθύμητοι στα Όσκαρ" οι δύο λογιστές της PwC μετά τη γκάφα


Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δεν θα συνεργάζεται πλέον με τους δύο λογιστές της ελεγκτικής εταιρίας PriceWaterhouseCoopers στην οποία η Ακαδημία έχει αναθέσει την καταμέτρηση των ψήφων, μετά την επική γκάφα που έχρισε αρχικά νικητή στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας το La La Land για να ακολουθήσει η κανονική ανακοίνωση που έδινε το Όσκαρ στο Moonlight. 

Ένας εκ των λογιστών έδωσε λάθος φάκελο τη βραδιά των Όσκαρ στους παρουσιαστές του βραβείου Γουόρεν Μπίτι και Φαίη Ντάναγουεϊ, οι οποίοι στη συνέχεια ανακοίνωσαν λάθος νικητή. 

Ο Μπράιαν Κάλιναν και η Μάρθα Ρουίζ, οι δύο λογιστές-εκπρόσωποι της PwC που βρίσκονταν στα παρασκήνια, αρμόδιοι για την παράδοση στους παρουσιαστές των Όσκαρ των κόκκινων φακέλων με το όνομα του νικητή σε κάθε κατηγορία, θα είναι στο εξής ανεπιθύμητα πρόσωπα στις τελετές απονομής των βραβείων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας. 

Η ίδια η ελεγκτική εταιρία δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος θέμα κυρώσεων από την Ακαδημία, διευκρίνισε εκπρόσωπος. 

Την Κυριακή, μερικά λεπτά αφότου φωτογραφήθηκε να αναρτά στο Twitter μία φωτογραφία της νικήτριας του Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου Έμμα Στόουν, ο Κάλιναν έδωσε λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι: αυτόν της καλύτερης ηθοποιού αντί της καλύτερης ταινίας.

Ο βετεράνος ηθοποιός ανοίγοντάς τον δεν είπε τίποτα και τον έδειξε στη συμπαρουσιάστριά του. Αυτή διαβάζοντας La La Land κάτω από το όνομα της Στόουν πίστεψε πως επρόκειτο για την ταινία που κέρδισε το Όσκαρ και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα. 

Χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά για να διορθωθεί το λάθος και οι παραγωγοί του μιούζικαλ La La Land, οι οποίοι είχαν σχεδόν τελειώσει τις ομιλίες με τις ευχαριστίες, ανακοίνωσαν το λάθος και κάλεσαν την ομάδα του Moonlight να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο.

Πηγή: tovima.gr