Πώς είναι να δουλεύεις με τα παιδιά της Τζολί; - Η συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία "First They Killed My Father" αποκαλύπτει


Για το κλίμα στα γυρίσματα, το πώς είναι να δουλεύεις με την οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί και τις προκλήσεις του να παρουσιαστεί κινηματογραφικά σωστά η γενοκτονία στην Καμπότζη μίλησε η Loung Ung. H σεναριογράφος, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγγραφέας του βιβλίου που ενέπνευσε την ταινία "First They Killed My Father", έδωσε συνέντευξη μια μέρα μετά την πρεμιέρα η οποία έγινε παρουσία της διάσημης ηθοποιούς και των έξι παιδιών της.

Η Ung, που είναι φίλη με την Τζολί από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο της το 2001, λέει πως υπήρχε ένα "οικογενειακό κλίμα" στα γυρίσματα, καθώς ο 15χρονος γιος της γνωστής ηθοποιού, Μάντοξ, βοήθησε στην παραγωγή της ταινίας όπως και ο 11χρονος Παξ, που τραβούσε φωτογραφικά στιγμιότυπα. 

"Είδα αυτούς τους νεαρούς να μεγαλώνουν σε πραγματικά ευγενικούς, συμπονετικούς, γεμάτους περιέργεια ανθρώπους", λέει η Ung. "Ο Παξ είναι ένας πολύ ταλαντούχος φωτογράφος και ο Μάντοξ είναι αλήθεια τόσο ευγενικός και γενναιόδωρος. Τα παιδιά στο καστ, όλα τους τον θαύμαζαν σαν μεγάλο τους αδερφό", προσθέτει.


Όπως λέει, νιώθει "πολύ περήφανη" για τους γιους της Τζολί, που έπαιζαν στα γυρίσματα με τα μικρότερα παιδιά και "τα έκαναν να γελούν". "Κάποιες ημέρες ήταν πολύ θλιβερές και υπήρχαν μακράς διάρκειας, δύσκολα γυρίσματα. Και το να γίνεται όλο αυτό σε ένα περιβάλλον όπου υπήρχε αγάπη και αλληλοσεβασμός ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να τα καταφέρουμε", σημειώνει η Ung. "Το να έχει αυτήν την όμορφη ταινία για την οικογένεια, το να έχεις αυτήν την υπέροχη μητέρα να κάνει μια ταινία για την οικογένεια, ήμουν βέβαιη πως η ιστορία που ήταν σε καλά χέρια. Κι όλοι οι συγγενείς μου νιώθουν το ίδιο. Νιώθουμε τιμή και υπερηφάνεια που αυτή η υπέροχη μητέρα έκανε αυτήν την ταινία", λέει η Ung σχετικά με την Αντζελίνα Τζολί. 

Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Ung, που αφηγείται την ιστορία της και τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας στην Καμπότζη υπό το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ τη δεκαετία του '70. Υπολογίζεται πως περίπου 1.7 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους. Η ταινία έχει γυριστεί εξ' ολοκλήρου ώστε η ιστορία να δίνεται από τα μάτια ενός 5χρονου παιδιού και το πώς αυτό έζησε την γενοκτονία. 

"Όλοι στα γυρίσματα ξέραμε πως αυτή δεν ήταν απλώς άλλη μία ταινία που αποφάσισε να κάνει η Αντζελίνα, αλλά κατά κάποιος τρόπο η δική της ιστορία - η ιστορία του γιου της", λέει η Ung, αναφερόμενη στον Μάντοξ που γεννήθηκε στην Καμπότζη. "Και αυτό το παίρνει πάντα πολύ σοβαρά...οπότε το να κάνεις μια ταινία με κάποιον που αγαπά τόσο πολύ αυτό το μέρος, ήταν και που έκανε όλο το συνεργείο να χαλαρώσει και να αφεθεί στην εμπειρία", καταλήγει η Ung.

Πηγή: lifo.gr