"Εαρινές συνομιλίες" - Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ στο "Έαρ" Βικτώρια


Οι Εαρινές Συνομιλίες του ποιητή και δημοσιογράφου Γιώργου Δουατζή με τους έξοχους καλεσμένους του ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 1η Μαρτίου. "Ποδαρικό" έκανε ο χειμαρρώδης Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο κριτικός, μεταφραστής και ποιητής αλλά πάνω απ' όλα εκφραστής μιας ολόκληρης θεατρικής γενιάς.

Το κοινό παρακολούθησε με οξύ ενδιαφέρον μια εκ βαθέων συζήτηση στα όρια του ψυχογραφήματος για τη σπουδαία διαδρομή του, την ακαδημαϊκή πορεία, το ρόλο του ως μεταφραστή, τη σχέση με την  ποίηση αλλά και το κυρίαρχο όλων στη ζωή του, το ίδιο το θέατρο και την ιστορία του στην Ελλάδα τα τελευταία πενήντα και περισσότερα χρόνια. 


Αυτή την Τετάρτη, 8η Μαρτίου και Ημέρα αφιερωμένη στις Γυναίκες, καλεσμένη του Γιώργου Δουατζή θα είναι η ποιήτρια και μεταφράστρια, Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ. Με αφορμή την παράσταση "Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι" σε ποίηση της ίδιας και σκηνοθεσία του Γιάννη Φαλκώνη, με τους Γεωργία Ζώη, Γιάννο Θεοδούλου και Δήμητρα Ζέρβα, η οποία θα παρουσιάζεται από τις 11 Μαρτίου στο "Έαρ" Βικτώρια, η ποιήτρια σε συνομιλία με τον Γιώργο Δουατζή αλλά και με το κοινό θα αναφερθεί στο σπουδαίο της έργο, στη διαδρομή της μέσω της τέχνης και στα όσα σύγχρονα συμβαίνουν και μας απομακρύνουν ή οδηγούν εγγύτερα της ελληνικής ποίησης. 

Εαρινές Συνομιλίες είναι η νέα "ανοιξιάτικη" συνήθεια που συμβαίνει στο "Έαρ" Βικτώρια κάθε εβδομάδα, και φέρνει πιο κοντά το "Έαρ" στο μυαλό και την καρδιά μας. 

"ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 

Τετάρτη 8η Μαρτίου: Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ, ποιήτρια, μεταφράστρια 
Τετάρτη 15η Μαρτίου: Τίτος Πατρίκιος, ποιητής 
Τετάρτη 29η Μαρτίου: Γιάννης Μετζικώφ, ζωγράφος, σκηνογράφος ενδυματολόγος 
Τετάρτη 12η Απριλίου (Μεγάλη Τετάρτη): Μάριος Μπέγζος, πανεπιστημιακός, δάσκαλος φιλοσοφίας 

Info 

Έναρξη 1η Μαρτίου 2017 στις 19.30
Ελεύθερη είσοδος
Πληροφορίες: Στο ταμείο του Θεάτρου "Έαρ" Βικτώρια, Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, (Πλησίον Πλατείας Βικτωρίας), τηλέφωνο 210.8220020 

Περισσότερα για το Γιώργο Δουατζή στο http://www.douatzis.gr