"Ο Ανγκ Λι δεν έχει ιδέα πως σκηνοθέτησε παράσταση στην Ελλάδα"

Η μία μετά την άλλη αποκάλυψη "χτυπά" ανελέητα την Πέμη Ζούνη και την παράσταση "...και Ιουλιέτα" που ανέβηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννης σε υποτιθέμενη σκηνοθεσία του Ανγκ Λι.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", μετά από επικοινωνία που είχε δημοσιογράφος με την ατζέντισσα του Ανγκ Λι, Κάριν Σέιντς στο Λος Αντζελες, ο σκηνοθέτης δε γνώριζε τίποτα για την παράσταση στην Ελλάδα, όπως και δε γνώριζε και για την υποτιθέμενη "συγκατάθεσή" του στο μοντάζ των φωτογραφιών του με την Πέμη Ζούνη (όπως είχε ισχυριστεί η εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας παραγωγής). 

Η ηθοποιός απέστειλε πριν λίγες μέρες επιστολή, παίρνοντας αποστάσεις από την παραγωγή και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως υπέπεσε θύμα μεγάλης...πλάνης. 

Να σημειωθεί πως πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις κοινές φωτογραφίες του διάσημου σκηνοθέτη με την Πέμη Ζούνη, που τελικά ήταν προϊόν μοντάζ, σε δημοσίευμά του το www.tospirto.gr, είχε αναρωτηθεί για το ποια τελικά ήταν η συμμετοχή του Ανγκ Λι στο θεατρικό αυτό εγχείρημα εδώ: http://tospirto.net/theater/news/28707 

Στο ίδιο δημοσίευμα των Νέων διαβάζουμε παράλληλα πως η υπεύθυνη εκτέλεσης παραγωγής της παράστασης, Μπέσυ Γιαννοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, παραδέχεται εμμέσως πως χρησιμοποίησε μοντάζ για τη δημιουργία των κοινών φωτογραφιών, ενώ παράλληλα επιμένει πως ο διάσημος σκηνοθέτης παρενέβη σκηνοθετικά στο έργο: "Κανείς ποτέ δεν μας ρώτησε στο θέμα του promo και του marketing αν είναι ή δεν είναι οι φωτογραφίες Photoshop. Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είναι Photoshop" επισήμανε. Παρ' όλα αυτά, επέμενε στο σενάριο της από απόσταση σκηνοθεσίας του "...Και Ιουλιέτα" από τον Ανγκ Λι, δηλώνοντας: "Πάντα λέγαμε ότι το 95% της σκηνοθεσίας έγινε μέσω Skype και οδηγιών, λόγω έλλειψης χρόνου του Ανγκ Λι να βρίσκεται στην Ελλάδα. Eμείς ξέραμε ότι θα καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα, όμως τελικά δεν έγινε αυτό". 

Τέλος, επίθεση εναντίον των ανθρώπων της παραγωγής εξαπέλυσε και ο συγγραφέας του έργου Ακης Δήμου συνεχίζοντας το σίριαλ των δημόσιων τοποθετήσεων επί του ζητήματος σε υψηλούς τόνους. "Είναι προφανές ότι το όλο θέμα, πέραν των σοβαρότατων νομικών παραμέτρων του, αποτελεί (και) για εμένα ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξης. Για την ηθική βλάβη που υφίσταμαι επιφυλάσσομαι να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου. Προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δηλώσω και δημόσια την οργή μου για όλο αυτό το αντιθεατρικό σκηνικό που στήθηκε πίσω από την πλάτη μου και του οποίου έχω την ατυχία να είμαι μέρος. Το μάθημα είναι σκληρό, αλλά και πολύτιμο".

Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)