Φωνή στη γενιά της... Αβεβαιότητας


Μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Οι "Πνεύμονες" (2011) του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λάλος με τη Βάσω Καβαλιεράτου και τον Αποστόλη Τότσικα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ταξιδεύει  στη Θεσσαλονίκη για 2 μόνο παραστάσεις. 

Απ' τη μία η επιθυμία για ένα παιδί και απ' την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια. Μα πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; Το έργο δίνει φωνή στη "Γενιά της Αβεβαιότητας" που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής.

Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: "Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο". Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

Ομάδα συντελεστών: Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος. Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη. Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας. Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης. Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης. Κίνηση: Γιώργος Κοτσιφάκης. Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου. Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη. Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης. Παίζουν: Βάσω Καβαλιεράτου, Αποστόλης Τότσικας 

Info 
13 Μαρτίου 2017 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη 
Τηλ.: 2310-262051 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00. Διάρκεια: 90 λεπτά. Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο), 10 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr (online προφορά μέχρι την πρεμιέρα 12 Ευρώ) και στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον.

Πηγή: tospirto.net