Ο Αδάμ Τσαρούχης στο pressmixer.gr: "Η μουσική είναι διέξοδος να ταξιδέψεις"

Ετοιμάζει πυρετωδώς το πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσει στις 3 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Ένα μουσικό "Κολάζ", που θα σημάνει και τη μετάβασή του από τη ρετρό και swing εκδοχή του, σε μια πιο ποπ και έντεχνη αισθητική. Με πολύ αξιόλογες μουσικές σπουδές, πολλές σημαντικές συνεργασίες κι ένα καινούριο τραγούδι στις αποσκευές του με την υπογραφή της Ανδριάνας Μπάμπαλη και του Νίκου Μωραΐτη, ο Αδάμ Τσαρούχης συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τη φωνή του σε μέρη που νοσταλγούμε, σε μέρη που αγαπάμε, αλλά και σε μέρη και στιγμές που ονειρευόμαστε να ζήσουμε…  


Ταξιδεύεις μουσικά μεταξύ παλιού και σύγχρονου, τζαζ και ρετρό…Τι σε γοητεύει περισσότερο από το παρελθόν και τι από τη μουσική σκηνή του σήμερα;

Αυτό ήταν το ύφος που είχε ο πρώτος μου δίσκος. Το νέο μου τραγούδι και το πρόγραμμα που ετοιμάζω για την μουσική σκηνή Σφίγγα είναι τελείως διαφορετικό. Έχει μια πιο ποπ και έντεχνη αισθητική. Κοιτάει πιο πολύ στο σήμερα. Με τραγούδια από μεγάλους δημιουργούς. Τον Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανό κ.α.. Με το νέο τραγούδι αφήνω ουσιαστικά την Swing σκηνή και πάω σε άλλα μουσικά μονοπάτια. Θα είναι μια συνέχειά του.

Υπάρχει κάποιο είδος που αγαπάς, αλλά ακόμη δεν τόλμησες να "αγγίξεις";

Αγαπάω και ακούω πολλά είδη μουσικής. Έχω τραγουδήσει πολλά από αυτά στα προγράμματα η σε μουσικές παραστάσεις που έχω συμμετάσχει. Δεν μπορώ να σου πω προς στιγμής ότι υπάρχει κάποιο είδος μουσικό που αγαπώ πολύ και δεν το έχω πει. Βέβαια, όσο μεγαλώνεις και ψάχνεις τον ήχο σου ανακαλύπτεις και άλλα πράγματα που μικρότερος δεν άκουγες και έχεις ανάγκη να πεις μεγαλύτερος.

Κρίνοντας από τις σπουδές σου, να υποθέσω ότι πάντα ήθελες να ασχοληθείς με τη μουσική; Ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματα που είχες;

Η αλήθεια από πολύ μικρός έδειξα την αγάπη μου για την μουσική και το τραγούδι συγκεκριμένα. Ο πατέρας μου είναι τραγουδιστής όποτε τα ερεθίσματα ήταν από πολύ νωρίς μέσα στο σπίτι. Ξεκίνησα το ωδείο από μικρή ηλικία.

Το μιούζικαλ σε εκφράζει περισσότερο;

Σίγουρα όχι. Είχα την χαρά να συμμετέχω σε αρκετές δουλείες αλλά το τραγούδι και αυτό που κάνω αυτή την στιγμή είναι ακριβώς αυτό που με εκφράζει περισσότερο. Δεν είμαι ηθοποιός, ώστε να σου πω ότι μου αρέσει πολύ το μιούζικαλ. Το τραγούδι και το να έχω δικά μου τραγούδια είναι αυτό που είμαι εγώ. Ο κύκλος αυτός με τα μιούζικαλ έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό.

Η Ελλάδα της κρίσης δίνει βήμα για νέες εμπνεύσεις και δημιουργίες;

Νομίζω οι νέοι άνθρωποι έχουν πάντα την διάθεση και την ανάγκη να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν και αυτό είναι το φυσιολογικό. Η εποχή και η κρίση σίγουρα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, αλλά αν οι νέοι άνθρωποι, αν σταματήσουν να ονειρεύονται θα σταματήσουν ουσιαστικά να ζουν.

Έχεις κάνει πολύ αξιόλογες συνεργασίες στη μέχρι τώρα πορεία σου. Υπάρχει κάποια από αυτές που ξεχωρίζεις;

Από όλες τις συνεργασίες έχεις να μάθεις και να πάρεις εμπειρίες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω είναι η συνεργασία μου με την Ηρώ. Μια τραγουδίστρια που εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Μας συνδέει μια ανθρώπινη φιλιά και της οφείλω αρκετά πράγματα.

Και κάποια συνεργασία που θα ήθελες να γίνει στο άμεσο μέλλον;

Αγαπώ αρκετούς καλλιτέχνες και μου αρέσουν πολύ η συνεργασίες. Θα μου άρεσε να δουλέψω με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Η μουσική πώς βοηθά τη δική σου ψυχολογία και πώς μπορεί να βοηθήσει γενικά τους ανθρώπους τις ζόρικες αυτές εποχές;

Η μουσική για μένα είναι τα πάντα. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούσω μουσική. Είτε έχω μια όμορφή η μια κουραστική μέρα. Νομίζω όλοι μας έχουμε συνδέσει όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές με κάποιο τραγούδι. Αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, νομίζω η μουσική είναι διέξοδος να ταξιδέψεις.

Εσένα τι είναι αυτό που θα σε εμπνεύσει και θα σε κάνει να νιώσεις αισιοδοξία στα δύσκολα; ΄

Νομίζω είμαι από την φύση μου αρκετά θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος. Ακόμα και δύσκολες καταστάσεις να υπάρχουν προσπαθώ να βλέπω με θετική σκέψη την κατάσταση. Έμπνευση μου είναι σίγουρα η μουσική, οι φιλίες και η οικογένεια μου.

Να επανέλθουμε στις εμφανίσεις σου στη Σφίγγα. Τι θα δούμε εκεί;

Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρόγραμμα της Σφίγγας. Θα είναι ουσιαστικά η παρουσίαση του νέου μου τραγουδιού με τίτλο "Το σ'Αγαπώ" και η εξέλιξή μου σε κάτι διαφορετικό. Θα υπάρχει ένας διαφορετικός ήχος από τις προηγούμενες μου εμφανίσεις. Μια πιο ποπ αισθητική και όχι τόσο ρετρό η Swing. Θα είναι καλεσμένη μου μια υπέροχη τραγουδίστρια η Πέννυ Μπαλτατζή που μας συνδέει μια φιλία, καθώς και τέσσερις  εξαιρετικοί μουσικοί. Ένα πρόγραμμα με τραγούδια που αγαπώ ένα μουσικό "Κολάζ". Τραγούδια από το σήμερα και το παρελθόν που ο κόσμος θα μπορεί να τραγουδήσει μαζί μας αλλά και να διασκεδάσει.

Και τι να αναμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον;

Το νέο μου τραγούδι που κυκλοφορεί 1η Μαρτίου από την Hidden Track Record, καθώς και εμφανίσεις σε Αθήνα και επαρχεία. Και σίγουρα στην συνέχεια ένας δεύτερος δίσκος.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις του Αδάμ Τσαρούχη στη μουσική σκηνή Σφίγγα εδώ