Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στην Ελβετία


Με μότο στα social media το "Αthens is the new Berlin", το φεστιβάλ Culturescapes, που λαμβάνει χώρα κάθε φθινόπωρο στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Βασιλείας, φέτος γεμίζει... Ελλάδα. Πληροφορίες μας, μάλιστα, αναφέρουν πως θα ξεκινήσει με το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου "Πρώτη Ύλη". 

Σημειώστε πως η πρεμιέρα της νέας δουλειάς του Παπαϊωάννου θα γίνει στην Αθήνα στις 24 Μαΐου 2017 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 
Αυτή είναι η πρώτη φορά που έργο του Δημήτρη πραγματοποιείται με διεθνή συμπαραγωγή (παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με συμπαραγωγούς τους Théâtre de la Ville-Paris, La Villette - Paris Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Seoul Performing Arts Festival (SPAF), National Performing Arts Center – National Theater & Concert Hall (Taiwan), CULTURESCAPES Greece 2017). 
Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ ήλθαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο που μας πέρασε, είχαν πολλές επαφές με Έλληνες καλλιτέχνες και σιγά σιγά καταρτίζουν ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα. 
Σημειώστε πως το Culturescapes είναι ένα φεστιβάλ τεχνών που είναι αφιερωμένο στην διαπολιτισμικότητα και στην δημιουργική ανταλλαγή ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει αφιερώματα σε χώρες όπως η Τουρκία, το Αζερμπαϊζάν, η Κίνα και το Ισραήλ.

Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)