Το "μαγαζάκι" του Εθνικού


Πιο κατάλληλο μέρος για να ψάξεις αντικείμενα και αξεσουάρ άλλων εποχών τώρα που πλησιάζουν οι Απόκριες, σίγουρα δεν αποτελεί άλλο από το μαγαζάκι του Εθνικού Θεάτρου. Εδώ έχεις να κάνεις με τους επαγγελματίες της μεταμφίεσης και εξάλλου οι συλλογές του έχουν "πατήσει" στα Βεστιάρια και τα κρυμμένα αρχεία του Εθνικού, τα οποία αποδίδονται σήμερα μέσα από το φρέσκο μάτι των νέων δημιουργών που συνεργάζεται.

Στον 1o όροφο του Κτιρίου Τσίλλερ θα βρεις τετράδια, ξυλομπογιές, χάρακες, μαγνητάκια, t-shirt, χρηστικά αντικείμενα όπως σελιδοδείκτες, σουβέρ, τετραδιάκια, τη σειρά "Βεστιάριο" με λεπτομέρειες από ιστορικά κοστούμια και βεντάλιες με μοτίβα, χάρτινα καπελάκια για ρεσό, φωτιστικά, αξεσουάρ, κ.ά. 
Τα αντικείμενα είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο του θεάτρου και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών −ζωγράφων, σκηνογράφων και ενδυματολόγων− οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με το Εθνικό και οι νέοι σχεδιαστές καταφέρνουν να αποτυπώσουν το καλλιτεχνικό στίγμα τους στα αντικείμενα που συνθέτουν.
Άλλο ένα σημείο της συλλογής που αξίζει να δώσει κανείς έμφαση είναι η ποικιλία των κοσμημάτων του πωλητηρίου. Υφάσματα από κοστούμια, δαντέλες, κουμπιά, τούλια και άλλα υλικά βγαίνουν από το βεστιάριο του Εθνικού και μετατρέπονται σε κοσμήματα έτοιμα να στολίσουν τις μεταμφιέσεις μας ή να μας κάνουν να ονειρευόμαστε στην καθημερινότητα μας. 
Τέλος, για τους αιώνιους ονειροπόλους, ρίξτε μια ματιά και στα αναμνηστικά αντικείμενα από την παράσταση "Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας", ο οποίος συνεχίζει το ταξίδι του στην παιδική σκηνή του Εθνικού. 
Το πωλητήριο έχει το δικό του ωράριο (Τετάρτη – Σάββατο 16:00 – 24:00 και Κυριακή 15:00 – 23:00) και μπορεί να είναι μια καλή λύση για δώρα στις μέρες που πλησιάζουν, με τον Άγιο Βαλεντίνο να μας γνέφει μέσα στον Φλεβάρη.

Πηγή: tospirto.net (Λενιώ Αλεξίου)