"Η τριλογία της Αγάπης" - Δεύτερη μεταμεσονύχτια εμπειρία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Τρεις μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η "τριλογία της  ΑΓΑΠΗΣ" θα αναζητήσει ως κεντρικό της άξονα το κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπό του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΑΦΗΓΗΣΗ: 
Καλή αφήγηση ονομάζω, όχι μόνο, εκείνη που εστιάζει στην θετική πλευρά της ζωής, αλλά και εκείνη που αποπειράται να διακρίνει το καλό δίπλα ή μαζί με το κακό. Η καλή αφήγηση ανέχεται το κακό, αλλά όπως τα μάτια ενός παιδιού, διακρίνει και το καλό. Έτσι, στην ουσία γεννιέται μια ολιστική αφήγηση που αν δοκιμάσει να ξανά–αφηγηθεί τον άνθρωπο από την αρχή, μόνο καλή μπορεί να είναι. Χωρίς να εθελοτυφλεί στο κτήνος, ψεύτης, ζώον, δεν παραλείπει και την ποιητική, ανθρώπινή του διάσταση – τρυφερός, εξομολογητικός, πλησίον. 
Ηλίας Κουνέλας 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 
Η "τριλογία της  ΑΓΑΠΗΣ", θα παρουσιαστεί σε τρεις ξεχωριστές μεταμεσονύχτιες εμπειρίες και σε τρεις πολύ ιδιαίτερες ημερομηνίες της Ορθοδοξίας. Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε 25 προς 26/11/2016, δηλαδή την ημέρα του Αγίου Στυλιανού, προστάτη των βρεφών και των παιδιών. Η δεύτερη παράσταση θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου προς 26/2/2017, ξημερώματα  της Κυριακής της Συγγνώμης. Η τρίτη παράσταση θα δοθεί 25 προς 26/5/2017, από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
Στη δεύτερη μεταμεσονύχτια εμπειρία, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής της συγγνώμης, στο υπόγειο του Δ.Θ.Π., ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με το Πρόσωπό του. Αναζητά το είδωλό του στην πίσω μεριά του καθρέφτη και απολογείται. Αναλαμβάνει μια θέση που ποτέ δεν αποδέχεται: την προσωπική του ευθύνη. 

Δείτε το video: https://youtu.be/ciNeklWdf9o

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη – σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Συμμετέχουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Παναγιώτης Καμμένος, Χάρις Καρνέζη, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπτη, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή
Σκηνογραφική  επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα (00.00) 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
Γενική είσοδος 8 ευρώ 

Πωλήσεις εισιτηρίων 
ΤΑΜΕΙΟ ΔΘΠ
Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου  (παραπλεύρως του Θεάτρου)
Τ.: 210 4143310
Πανεπιστημίου 32 και www.ticketservices.gr
Για τηλεφωνικές κρατήσεις 210 7234567 

Ώρες Ταμείου
Δευτέρα: ΑΡΓΕΙ
Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00-14.00 και 18.00-21.00
Σάββατο: 14.00-21.00
Κυριακή: 10.00-14.00 και 17.00-20.00 

Πρόσβαση:
040 - από Σύνταγμα στάση Δημοτικό Θέατρο
X96 - από Αεροδρόμιο στάση Δημοτικό Θέατρο
Ηλεκτρικός - Τερματικός Σταθμός Πειραιά 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
τηλεφωνικό κέντρο: 210 4143310
e-mail: press@dithepi.gr
site: www.dithepi.gr