Η Ελ Φάνινγκ αντιμέτωπη με τους εσωτερικούς δαίμονες της Μαίρη Σέλεϊ


Πριν από μερικά χρόνια, η Ντακότα Φάνινγκ διεκδικούσε τον τίτλο μιας από τις πιο ανερχόμενες νεαρές ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Σήμερα, η νεότερη αδελφή της, Ελ, έχει πάρει για τα καλά τα σκήπτρα, καθώς μοιάζει να βρίσκεται κυριολεκτικά παντού! 

Από προσωποποίηση της απόλυτης ομορφιάς στο αμφιλεγόμενο "The Neon Demon" του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν μέχρι συνένοχος στον γκανγκστερικό "Νόμο της Νύχτας" του Μπεν Αφλεκ, και από παιδί των '70s στο "20th Century Women" μέχρι έφηβη κολασμένη με τον Κόλιν Φάρελ στο πολυαναμενόμενο "The Beguiled" της Σοφία Κόπολα, η Φάνινγκ χτίζει μια αξιοζήλευτη, πολυσυλλεκτική φιλμογραφία εντός και εκτός Χόλιγουντ.
Σε όλα αυτά μπορούμε να προσθέσουμε τώρα και το επερχόμενο biopic για τη ζωή της συγγραφέα του θρυλικού "Φρανκενστάιν", Μαίρη Σέλεϊ, από το οποίο δημοσιεύτηκαν μόλις οι πρώτες φωτογραφίες. 
Η ταινία επικεντρώνεται κυρίως στη σχέση της 18χρονης Σέλεϊ με τον ποιητή Πέρσι Μπις Σέλεϊ, γνωστό επίσης για τη φιλία του με τον Λόρδο Βύρωνα, και τα γεγονότα που θα την οδηγούσαν τελικά στη συγγραφή του εμβληματικού γοτθικού μυθιστορήματος. 
Δεν θα γκρινιάξουμε (ακόμα) για την ύπαρξη ενός ακόμα biopic ανάμεσα στις δεκάδες αλλά πάσης φύσεως που ετοιμάζονται αυτή την περίοδο ή είναι ήδη έτοιμα. Αντιθέτως, θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για κάτι πέρα από μια ακαδημαϊκή ταινία εποχής στην ταλαντούχα ηθοποιό και –κυρίως– στη σκηνοθέτιδα Χάιφα Αλ-Μανσούρ από τη Σαουδική Αραβία, η οποία πραγματοποιεί εδώ το αγγλόφωνο ντεμπούτο της, έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της με την εντυπωσιακή πρώτη της ταινία, "Το Απαγορευμένο Ποδήλατο".

Πηγή: flix.gr (Θανάσης Πατσαβός)