Από τους Πέρσες στον Γλάρο


Είναι μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες ηθοποιούς, με μακρά πορεία στη θεατρική σκηνή, στο κινηματογραφικό πανί, αλλά και την τηλεόραση. Το όνομά της έχει κυρίως συνδεθεί με ρόλους τραγικούς στο αρχαίο δράμα, το κλασικό, αλλά και το πιο βαρύ σύγχρονο ρεπερτόριο.

Ο λόγος για την Καρυοφιλιά Καραμπέτη, που αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην "Πλατεία Ηρώων" στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.
Το καλοκαίρι η ηθοποιός θα "κατέβει" στο αρχαίο αργολικό θέατρο της Επιδαύρου ενσαρκώνοντας την Ατόσσα στους Πέρσες τους Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη (μια παραγωγή του ΘΟΚ), ενώ την ερχόμενη σεζόν θα πρωταγωνιστήσει στον Γλάρο του Αντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο ρόλος που θα ενσαρκώσει είναι αυτός της Αρκαντίνα, της ώριμης και δημοφιλούς ηθοποιού του κατεστημένου θεάτρου που συνδέεται ερωτικά με τον Τριγκόριν, έναν επιτυχημένο συγγραφέα.
Να σημειωθεί πως η Καρυοφιλιά Καραμπέτη έχει πρωταγωνιστήσει και πολλά χρόνια πριν στον Γλάρο (1993-1994) σε σκηνοθεσία Γιούρι Λιουμπίμοφ στο ρόλο της νεαρής Νίνας. Την Αρκαντίνα τότε έκανε η Κάτια Δανδουλάκη.

Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)