Ο Χατζάκης σκηνοθετεί το νέο ακυκλοφόρητο έργο του Κορτώ


Το νέο, ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ "Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε" διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Χατζάκης σε μία μεταμοντέρνα θεατρική κομεντί που θα ανέβει τον Απρίλιο στο Σύγχρονο Θέατρο. 

Ο Ντύλαν είναι ένας τριαντάρης χωρίς όνειρα, που ζει ράθυμα την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς και της επιστροφής στην γκαρσονιέρα του. Η Ρίτα είναι μία τριαντάρα, που έχει εγκαταλείψει τις όποιες φιλοδοξίες της και ζει μόνο μέσω του προφίλ της με τους δεκάδες χιλιάδες followers που θαυμάζουν τις χαριτωμένες πόζες της. 
Η Φάμκε είναι η μητέρα του Ντύλαν, η οποία διατείνεται πως είχε ερωτική σχέση με τον Μπομπ Ντύλαν, εξ ου και το όνομα του γιου της. Ζει μόνη μετά το θάνατο του άντρα της. Τελευταία, άρχισε να επικοινωνεί με έναν "πνευματικό", ο οποίος την έχει πείσει πως ο άντρας της μετεμψυχώθηκε στον φίκο που έχει στο μπαλκόνι της. Ο Φαίδρος είναι αυτός ο "πνευματικός"... που, μέσω διαδικτύου, κάνει χρυσές δουλειές, "επικοινωνώντας" με πνεύματα, στοιχειά, νεράιδες και μοναχικές γυναίκες. 
Να σημειωθεί πως το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ "Κατερίνα" που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο πρωταγωιστικό ρόλο, εξακολουθεί να σημειώνει μεγάλη επιτυχία όπου και αν παρουσιάζεται. 

Συντελεστές: Σκηνοθεσία- διασκευή: Γρηγόρης Χατζάκης. Παίζουν: Ρίτα: Στεφανία Κριεζή. Ντύλαν: Χρήστος Καπενής. Φαίδρος: Χάρης Ασημακόπουλος. Φάμκε: Βαλέρια Χριστοδουλίδου.

Πηγή: tospirto.net (Γεωργία Οικονόμου)