Ελένη Μενεγάκη: "Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα πει κάποιος για το τι κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή"


Με αφορμή μια συζήτηση για τις γυναίκες που κάνουν παιδιά μετά τα 40 τους, η Ελένη Μενεγάκη είπε ανοιχτά τη γνώμη της για τη διαχείριση της προσωπικής της ζωής. Αφού παραδέχθηκε η ίδια ότι τη μικρότερη κόρη της, τη Μαρίνα, την έφερε στον κόσμο στα 45 της, η διάσημη παρουσιάστρια είπε απευθυνόμενη στην Ελιάνα Χρυσικοπούλου πως ποτέ δεν έλαβε σοβαρά υπ' όψιν της τι μπορεί να πει ο κόσμος για την επιλογή της να κάνει τέταρτο παιδί σε αυτή την ηλικία. 

"Να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι. Ίσως δεν το σκέφτηκα γιατί δεν με απασχολούσε ποτέ τι θα σκεφτεί ο καθένας για το τι θα κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή. Ποτέ δεν με απασχόλησε! Ποτέ δεν σκέφτηκα αυτό που κάνω τι αντίδραση μπορεί να προκαλέσει στους άλλους που μπορεί να μη με ξέρουν και να με βλέπουν στην τηλεόραση. 
Εγώ πάντα θεωρώ πως ο καθένας πρέπει να πηγαίνει τη ζωή του εκεί που κρίνει ότι είναι σωστό για τον ίδιο. Άρα δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να άκουσα έναν -δεν θέλω τώρα να ονοματίσω- που είπε "γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη". Εγώ είμαι ένα παράδειγμα, είμαι απέναντι σου, γιατί να μιλάμε για άγνωστες γυναίκες; Εγώ έναν διάβασα. Και μία που το διάβασα και μία που το ξέχασα γιατί δεν με ενδιέφερε κιόλας. 
Είμαι εγώ ευτυχισμένη; Κατάφερα να αποκτήσω παιδί; Το έχω σήμερα και το λατρεύω; Το κοιτάζω και δεν το πιστεύω ακόμα; Λέω "είναι δικό μου; Το έκανα;"; Μου βγάζω το καπέλο εμένα! Λέω "Θεέ μου σε ευχαριστώ" και μετά λέω "Α ρε Ελένη, έχεις χίλια κότσια". Αυτοθαυμάζομαι για αυτό και θαυμάζω και όποια γυναίκα έχει τη ψυχική αντοχή είτε έχει παιδιά είτε δεν έχει να δημιουργήσει οικογένεια σε μια τέτοια ηλικία. 
Εν πάση περιπτώσει είναι αλλιώς να είσαι 30 χρονών, έχεις πολλή ενέργεια, όρεξη, στη δουλειά σου, στη ζωή σου, σε όλα σου! Στα 40, ή πολύ περισσότερο στα 42 και στα 43, έχεις βάλει τη ζωή σου σε μια σειρά... Τη δουλειά σου, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου αν έχεις, δεν έχει σημασία... Τα έχεις τακτοποιήσει όλα και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει ο άλλος να το θέλει πάρα πολύ για να μπει σε αυτή τη διαδικασία! Μπράβο πρέπει να λέμε. Αλλά και να μη λέμε, δεν πειράζει. Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του και όχι να ακούει τι λέει ένας ή δύο ή πέντε. Τι με νοιάζει εμένα τι λένε;" είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Πηγή: yupiii.gr (Κωνσταντίνος Αντωνάτος)