Ανεβάζει στροφές το Rising Star – Όσα έγιναν στο 4ο live

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, προβλήθηκε το 4ο live του "Rising Star" και πρώτο για τη νέα χρονιά, μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, γιορτής, με συγκλονιστικές ερμηνείες που συγκίνησαν κοινό και κριτές, αλλά και πολλές εκπλήξεις. Με ανεβασμένη διάθεση ξεκίνησε το 4ο live μαζί με τον παρουσιαστή, Γιώργο Λιάγκα και τους 4 κριτές, Αντώνη Ρέμο, Δέσποινα Βανδή, Κώστα Μακεδόνα και Χρήστο Μάστορα (frontman του συγκροτήματος ΜΕΛISSES), σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Συγκεκριμένα, το πιο διαδραστικό μουσικό talent show σημείωσε 36,1% τόσο στο σύνολο του κοινού όσο και στο 15-44, ενώ σκόραρε 51,5% στις γυναίκες 15-24. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ζώνη του απορρόφησε περίπου το 50% του γυναικείου κοινού 15-24 και υπερίσχυσε με 25,8 μονάδες διαφορά στο σύνολο του κοινού.
Συγκλονιστικές ερμηνείες  χάρισαν δυνατές στιγμές συγκίνησης σε κριτές και κοινό που ψήφιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του μουσικού talent show μέσω της δωρεάν εφαρμογής "Rising Star Greece" με τα downloads του app να ξεπερνούν τα 486.000.
Το 4ο live είχε πολλές εκπλήξεις αλλά και ανατροπές. O Χρήστος Μάστορας (frontman του συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES) χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το "Golden Arrow"για τον διαγωνιζόμενο Νικόλα Ιωαννίδη, ο οποίος συγκέντρωσε 60% σε ψήφους, ώστε να περάσει στην επόμενη φάση. Σύμφωνα με τους κανόνες του μουσικού talent show, καθένας από τους 4 κριτές, έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει για μία μόνο φορά το "Golden Arrow", για να "σώσει" τον διαγωνιζόμενο που δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό για να περάσει στον επόμενο γύρο. Η χρήση του "Golden Arrow" ισχύει μόνο για τα Live Auditions.
Επιπλέον, είχαμε το 2ο ρεκόρ σε ψήφους. Ο 19χρονος Στέλιος Τσάκωνας, νικητής του "Rythmos Audition", του σταθμού "Ρυθμός 949", τραγούδησε την επιλογή του κοινού τα "Σχοινιά σου" του Παντελή Παντελίδη και σήκωσε τον τοίχο με 98%, ισοφαρίζοντας τον 16χρονο Γιάννη Ξανθόπουλο που είδαμε στην πρεμιέρα του "Rising Star".
Οι 13 από τους  16 διαγωνιζόμενους που περνούν στην επόμενη φάση είναι οι Στέλιος Τσάκωνας, νικητής του "Rythmos Audition", του σταθμού "Ρυθμός 949" (98%), Κωνσταντίνος Σικοτάκης (93%), Απόστολος Λιάπης (88%), Δήμητρα Κελεκίδη (90%), Cynthia Veronica Zietara (95%), Νικόλας Ιωαννίδης (με τη χρήση του Golden Arrow), Ηρώ Κλείτου (94%), Μάνος Παπαγιαννάκης (78%), Σωτήρης Καρυστινός (95%), Inga Balanchine (91%), Άρης Βανταράκης (88%), Ερωφίλη Τζάνου (92%), Σιντορέλα Οσμάνι (87%).
Δύο Live Auditions απομένουν ακόμα για να περάσουμε στο στάδιο των "Duels" και η αγωνία κορυφώνεται. Πόσοι διαγωνιζόμενοι θα καταφέρουν να σηκώσουν τον "Τοίχο"; Θα χρησιμοποιήσει κάποιος από τους υπόλοιπους 3 κριτές το "Golden Arrow";
Μείνετε συντονισμένοι για το 5o live, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 21:00, στον ΑΝΤ1.