Το φαινόμενο της πεταλούδας έρχεται στη Σφίγγα

Το φαινόμενο της πεταλούδας δεν είναι παρά μια ποιητική μεταφορά στη θεωρία του χάους, που περιγράφει την ευαίσθητη εξάρτηση ενός συμβάντος από ένα άλλο. Αντίστοιχα στη μουσική, το άκουσμα μιας μελωδίας στο Λίβανο μπορεί να επηρεάσει το κούρδισμα μιας κιθάρας στις όχθες του Μισισιπή κι ένα στιχάκι από ένα παριζιάνικο τραγούδι είναι δυνατό να μπλέξει σε μια κρητική μαντινάδα.


Την Πέμπτη, 09/02/2017, ακριβώς στις 9:30, στη μουσική σκηνή Σφίγγα στο κέντρο της Αθήνας, η Βάσια Βουγιουκλή και 4 δεξιοτέχνες μουσικοί θα ξεδιπλώσουν μια απρόσμενη αφήγηση φτιαγμένη από τραγούδια, μύθους και μουσικές.
Παίζουν οι μουσικοί Απόστολος Καλτσάς (μπάσο_, Ανδρέας Γυφτάκης (πλήκτρα),  Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου (κανονάκι) και Εύη Κανέλλου κρουστά.
Σενάριο τραγουδιών: Νίκος Κολλάρος
Αφίσα: Μύρτα Σακελλαρίου

Η Βάσια Βουγιουκλή είναι τραγουδίστρια, μουσικός και χορογράφος.
Με εφόδια τη βυζαντινή μουσική, το ούτι και τη φωνή της αλλά και τις σπουδές της στον κλασικό χορό, διανύει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πορεία.
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε συναυλίες με τους Πέτρο Δουρδουμπάκη, Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Νικολάου, Πέτρο Βαγιόπουλο, Αγάθωνα, Πασχάλη Τόνιο, Παντελή Αμπαζή, Γιώργο Καλκάνη, Βασίλη Τζωρτζίνη.
Παράλληλα έχει χορέψει, χορογραφήσει και διδάξει κλασικό μπαλέτο και τεχνικές μουσικού θεάτρου.
Μας συστήθηκε με το single "Σιγά- σιγά" σε μουσική και στίχους του Γιάννη Νικολάου.
Αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα της δουλειά πάνω σε διασκευές σμυρναίικων τραγουδιών, σε συνεργασία με τον Ορέστη Πλακίδη.
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Κυριακή 5 και 12 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί.