Ο Ζούκερμπεργκ δεν θα κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, προς το παρόν

Σε διάψευση της έντονης φημολογίας που τον ήθελε να κατεβαίνει ως υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προχώρησε ο συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το τελευταίο διάστημα, ο CEO του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο έχει επιδοθεί σε μία σειρά από κινήσεις που προδίδουν, εν μέρει, τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Για παράδειγμα, πρόσφατα αποκάλυψε πως έχει ως κύριο στόχο για το 2017 να καταφέρει να έρθει σε επαφή και να συνομιλήσει με πολίτες που ζουν σε κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ σε θρησκευτικό επίπεδο έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τον αθεϊσμό. 
Μιλώντας όμως στο Buzzfeed News αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έχει ως στόχο το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου. "Είμαι αφοσιωμένος στην οικοδόμηση της κοινότητας του Facebook και στην πρωτοβουλία Chan Zuckerberg" δήλωσε ο ισχυρός άντρας του Facebook. 
Όπως παρατηρεί, όμως, το techcrunch.com, με τις δηλώσεις του ο Ζούκερμπεργκ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος, απλώς ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν έχει άλλες προτεραιότητες. Επιπλέον, η ερώτηση του δημοσιογράφου αφορούσε αποκλειστικά το προεδρικό αξίωμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως o 32χρονος προγραμματιστής από τη Νέα Υόρκη δεν σκοπεύει να διεκδικήσει στο μέλλον κάποια άλλη θέση όπως π.χ. αυτή του κυβερνήτη της Καλιφόρνια ή ένα χαρτοφυλάκιο στην επόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ. 
Ανώνυμη πηγή δήλωσε στο Buzzfeed πως τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα η προσοχή του Ζούκερμπεργκ θα είναι εξ ολοκλήρου στραμμένη στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε με τη σύζυγό του, εντούτοις, δεν έχει αποκρύψει ποτέ την πρόθεσή του να μετατρέψει την πρωτοβουλία Chan Zuckerberg σε πολιτική, όπως για παράδειγμα με την απόφασή του να προσλάβει τον πρώην υπεύθυνο της προεκλογικής καμπάνιας του Ομπάμα, David Plouffe.

Πηγή: lifo.gr